ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα «καρφιά» Παππά για το perouka_gate και οι αποστάσεις από τον Καλογρίτσα

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση με σφοδρή επίθεση του υπουργού Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες

Την ώρα που η καρδιά της ελληνικής διπλωματίας για το χρέος, το προσφυγικό και την ασφάλεια χτυπά στη Νέα Υόρκη, σε πεδίο αντιπαράθεσης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης εξελίσσεται το γνωστό… perouka_gate, με τα απόνερα της πολύκροτης υπόθεσης να φτάνουν πλέον στο επίκεντρο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών.

Παρά το γεγονός ότι στο Μέγαρο Μαξίμου επισήμως αποφεύγουν να πάρουν κάποια σαφή θέση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των ερευνών των αμερικανικών Αρχών για το πρωτοφανές περιστατικό, η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε ο άμεσα θιγόμενος υπουργός, Νίκος Παππάς από τη Νέα Υόρκη τείνει να επιβεβαιώσει τις εκτιμήσεις της Ηρώδου Αττικού που εκφράζονταν σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Ότι δηλαδή το όλο εγχείρημα αποσκοπούσε σε πλήγμα της εικόνας του υπουργού Επικρατείας και εν συνεχεία της ίδιας της διαδικασίας δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών.

Ήδη από την πρώτη στιγμή εξάλλου ο Νίκος Παππάς έχοντας χαρακτηρίσει «αθλιότητα» το εγχείρημα, είχε δώσει σαφές δείγμα των υποψιών της κυβέρνησης για «άνωθεν εντολές» στους δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν υπογραμμίσει ότι έδρασαν αυτοβούλως και μπήκαν στον «πάγο» από τα κανάλια τους μετά τις σχετικές αποκαλύψεις.

Τούτων δοθέντων, διόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο υπουργός Επικρατείας σε ανακοίνωσή του στον απόηχο του περιστατικού με τους δύο δημοσιογράφους επικέντρωσε τα βέλη του στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής».

«Είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens» σημείωσε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε: «Ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του. Τα χρήματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες. Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η ΝΔ να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες. Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής. Τους ενημερώνουμε πως δεν περνάνε οι θρασύδειλες απειλές εναντίον των μελών της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο συναρμόδιος για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση συγκεκριμένων υπουργών από ορισμένα ΜΜΕ».

Την ίδια ώρα στο Μαξίμου εκτιμούν πως η αντιπολίτεηση τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσει τις πιέσεις προς το Μαξίμου με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες και την περίπτωση Καλογρίτσα, με στόχο να απαξιώσει την όλη διαδικασία στα μάτια του κόσμου. Απαντώντας στο αίτημα της ΝΔ για κλήση των υπερθεματιστών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το πόθεν έσχες των τεσσάρων επιχειρηματιών, συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει καθώς δεν προβλέπεται, αφού ο διαγωνισμός είναι ακόμη επί της ουσίας ανοιχτός και δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. «Θα μπορούσε να συμβεί αυτό εάν είχαμε να κάνουμε με καναλάρχες, ωστόσο επί του παρόντος παραμένουν τέσσερις υπερθεματιστές» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη πάντως η σαφής αναφορά του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, σε συνέχεια της δήλωσης Φλαμπουράρη του Σαββάτου και των αποστάσεων που τήρησε ο Χρήστος Σπίρτζης από την υποψηφιότητα Καλογρίτσα, πως όποιος δεν μπορέσει να δικαιολογήσει τα χρήματα που θα καταβληθούν, αυτομάτως θα χάσει και την τηλεοπτική άδεια.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact