ΕΛΛΑΔΑ

Τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που σόκαραν το πανελλήνιο!

Ο βιαστής και παιδοκτόνος Δουρής

Πρόκειται για μία από τις πιο αποτρόπαιες δολοφονίες στην ιστορία της Ελλάδας, η οποία συνέβη στις 31 Δεκεμβρίου του 1993. Ο 6χρονος Νίκος Δουρής, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν γυρίζει σπίτι του, με τους γονείς του, Γεωργία και Μανώλη, να ειδοποιούν την αστυνομία για την εξαφάνισή του. Το αγοράκι βρίσκεται τελικά νεκρό και σεξουαλικά κακοποιημένο από τον πατέρα του και ένα από τα αδέλφια του σε μια κοντινή αλάνα. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, το το παιδί πέθανε από ασφυξία, καθώς ο δράστης του είχε κλείσει τη μύτη και το στόμα και το είχε βιάσει, πριν του αφαιρέσει τη ζωή. Ο πα-«τέρας» θρηνούσε απαρηγόρητος και ορκιζόταν για εκδίκηση. Ωστόσο, ο Μανώλης Δουρής δεν έπεισε την αστυνομία, καθώς κατά την κατάθεσή του, έπεσε σε πολλές αντιφάσεις. Τελικά ομολογεί: «Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου». Ο Δουρής καταδικάζεται σε ισόβια, αλλά δεν εκτίει παρά μόνο δυο χρόνια της ποινής του, αφού βρίσκεται απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στις φυλακές Τριπόλεως. Το προηγούμενο διάστημα, ο ίδιος, είχε ισχυριστεί ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από συγκρατούμενούς του.

Η δολοφονία της οδοντιάτρου

Τον Ιανουάριο του 1994, ο 40χρονος εργαζόμενος σε πάρκινγκ, Ματθαίος Μονσελάς, σκοτώνει τη συνομήλική του οδοντίατρο, Γιόλα (Γεωργία) Βαγενά. Το ανατριχιαστικό της υπόθεσης ήταν ότι ο Μονσελάς έγινε «δολοφόνος κατά παραγγελία» του ίδιου του θύματος. Η Βαγενά, μια γυναίκα με προβλήματα στο γάμο της και τάσεις αυτοκτονίας, προσπαθούσε να βρει τη λύτρωση και πλησίασε τον άγνωστο άνδρα με σκοπό να του ζητήσει να τη σκοτώσει. Ανάμεσά τους φέρεται να αναπτύχθηκε μια αλλόκοτη «φιλία», ώσπου ο Μονσελάς ενέδωσε στις πιέσεις της και τη σκότωσε με το όπλο που του έδωσε η ίδια.

Ο δολοφόνος των ιερόδουλων

Τον Οκτώβριο του ’95, εντοπίζεται στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας το άψυχο σώμα της 29χρονης ιερόδουλης, Ελένης Παναγιωτοπούλου, σε κατάσταση που σοκάρει τους αστυνομικούς και σκορπίζει τον τρόμο στα στέκια της πορνείας. Ο δολοφόνος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, αφού στραγγάλισε την 29χρονη, ακρωτηρίασε και τεμάχισε τη σορό της. Σχεδόν δύο μήνες μετά, ένα δεύτερο πτώμα ιερόδουλης βρίσκεται στον Βοτανικό, οδηγώντας τις αστυνομικές αρχές στην αναζήτηση ενός κατά συρροή δολοφόνου. Το στοιχείο που οδήγησε στη σύλληψη του 22χρονου Αντώνη Δαγκλή ήταν το λευκό φορτηγάκι του, στο οποίο επιβίβαζε τις ιερόδουλες. Από τις πιάτσες έγινε γνωστό ότι ο δράστης είχε επιτεθεί σε ακόμα πέντε κοπέλες που τελικά γλίτωσαν, ενώ είχε σκοτώσει άλλη μία το 1992. Τελικά, ο Δαγκλής, γιος ιερόδουλης με βαθιά ψυχικά τραύματα, καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξή του, αλλά μέσα σε λίγους μήνες απαγχονίστηκε μέσα στο κελί του.

Οι σατανιστές της Παλλήνης

Τον Ιούνιο του 1995, η κοινή γνώμη σοκάρεται από τα εγκλήματα τριών νεαρών σατανιστών, οι οποίοι δολοφόνησαν μια 14χρονη και μια 28χρονη σε τελετές μαύρης μαγείας. Ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλης και η Δήμητρα Μαργέτη, γνωστοί ως «Σατανιστές της Παλλήνης», έκαναν τους πάντες να ανατριχιάσουν με τις περιγραφές των εγκλημάτων τους. Στις 27 Αυγούστου 1992, οι τρεις σατανιστές οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συροπούλου σε ερημική τοποθεσία στη Σέσι Κορωπίου. Αφού τη στραγγάλισαν, ασέλγησαν πάνω στο πτώμα της και μετά το περιέλουσαν με βενζίνη και του έβαλαν φωτιά. Επόμενο θύμα τους ήταν η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών, την οποία πλησίασαν τη Μεγάλη Τετάρτη, 14 Απριλίου 1993, καθώς εκείνη επέστρεφε από τη δουλειά της. Προσποιούμενοι τους αστυνομικούς, της ζήτησαν να μπει στο αυτοκίνητό τους και να τους ακολουθήσει. Η τύχη της ήταν ίδια με αυτή της Δώρας Συροπούλου. Κατσούλας και Δημητροκάλης ομολόγησαν και καταδικάστηκαν σε δύο φορές ισόβια, ενώ στη συνεργό τους Μαργέτη, επιβάλλεται ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 17 ετών και 4 μηνών. Ο Κατσούλας εκτίει ακόμα την ποινή του στη φυλακή, ενώ η Μαργέτη και ο Δημητροκάλης αποφυλακίστηκαν.

Το έγκλημα του αιώνα

Οι πέντε δολοφονίες συγγενικών του προσώπων, που διέπραξε ο 24χρονος φοιτητής Θεόφιλος Σεχίδης σε διάστημα μικρότερο του ενός 24ώρου στη Θάσο, προκάλεσαν σοκ στο πανελλήνιο και «άνοιξαν» μια νέα σελίδα στην έρευνα της εγκληματικής συμπεριφοράς στην Ελλάδα. Τον Αύγουστο του 1996, ο Σεχίδης ξεκληρίζει ολόκληρη την οικογένειά του, δολοφονώντας γονείς, αδερφή, γιαγιά και έναν θείο του. Αφού τεμάχισε τα πτώματα τους, στη συνέχεια πέταξε μερικά κομμάτια στη χωματερή της Καβάλας, περνώντας τα απέναντι με το φέριμποτ μέσα σε σακούλες απορριμμάτων. Κάποια άλλα τα είχε φυλάξει στην κατάψυξη του σπιτιού του. Ο Σεχίδης νοσηλεύεται στο ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, χωρίς πλέον να τον αναζητεί κανείς.

Το πτώμα στη βαλίτσα

Στις 8 Ιανουαρίου 1999, ο 23χρονος Γιώργος Σκιαδόπουλος στραγγαλίζει την 30χρονη αρραβωνιαστικά του, Τζούλι Σκάλι, πρώην μοντέλο, βάζει το σώμα της σε μια βαλίτσα και το πετάει σε λίμνη της Καβάλας. Το κεφάλι της το έκοψε με πριόνι, επειδή δεν χωρούσε στη βαλίτσα, και το εξαφάνισε για να μη βρεθεί ποτέ. Για 18 μέρες, ο Σκιαδόπουλος προσπαθούσε να κρύψει το αποτρόπαιο έγκλημά του. Μάλιστα, έβγαινε στα κανάλια και εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν να βρεθεί η σύντροφός του. Ωστόσο, υστερα από την πίεση των αστυνομικών αρχών, ομολογεί το αρρωστημένο του έγκλημα και την παθολογική του «αγάπη»Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή 23 ετών.

Η καλλονή της Βέροιας

Ξημερώματα 11ης Απριλίου 2005, ο 23χρονος Δάνος Μουρατίδης στραγγαλίζει με φοβερή αγριότητα τη φίλη του, Κική Κούσογλου, 20 ετών στη Βέροια, πάνω σε μια κρίση ζήλιας. Πανικόβλητος, τη βάζει στο αυτοκίνητό του και τη θάβει πρόχειρα, με τη βοήθεια ενός ξαδέλφου του, επιστρέφοντας στο σπίτι του και θεωρώντας ότι έχει διαπράξει το τέλειο έγκλημα. Όταν οι συγγενείς της κοπέλας αναζητούν την «αγνοούμενη» καλλονή, ο Μουρατίδης εμφανίζεται για πολλές ημέρες ως απελπισμένος φίλος της που την αναζητεί, ώσπου τελικά ομολογεί τέσσερις μήνες μετά το αποτρόπαιο έγκλημα, έχοντας υποπέσει σε αντιφάσεις. Ο δράστης καταδικάζεται σε ισόβια, ενώ ο ξάδελφος του που τον βοήθησε στην ταφή του πτώματος, σε φυλάκιση τεσσάρων χρόνων.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact