ΕΛΛΑΔΑ

Τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που σόκαραν το πανελλήνιο!

Η Ελλάδα έχει συγκλονιστεί αρκετές φορές από ειδεχθή εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά το παρελθόν, τόσο το μακρινό, όσο και το πιο πρόσφατο…

Εγκλήματα πάθους, μίσους ή παράνοιας, όπως και να τα χαρακτηρίσει κανείς, πολλές φορές είναι τόσο αποτρόπαια, που δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους.

Ο τελευταίος θανατοποινίτης

Το 1972, ο Βασίλης Λυμπέρης καταστρώνει σχέδιο, προκειμένου να αφανίσει την οικογένειά του. Σημειώνεται ότι έναν χρόνο πριν, η σύζυγός του με διαθήκη άφηνε όλη την περιουσία της στα παιδιά της, γεγονός που εξόργισε τον Λυμπέρη. Τα ξημερώματα της 4ης Ιανουαρίου, ο Βασίλης Λυμπέρης αδειάζει μπιτόνια με βενζίνη στο σπίτι και βάζει φωτιά. Προτού θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό του, είχε πάει στον κινηματογράφο, με σκοπό, όπως υποστήριξε, να φύγει από το μυαλό του το φονικό. Ωστόσο, όντας αποφασισμένος, καίει τη γυναίκα, τα παιδιά και την πεθερά του. 0 27χρονος, τότε, Βασίλης Λυμπέρης, καταδικάζεται σε θανατική ποινή. Έτσι, την Παρασκευή, 25 Αυγούστου, 1972, στις 05:49 τα ξημερώματα εκτελείται στη θέση «Δύο Αοράκια» Νέας Αλικαρνασσού, στο Ηράκλειο Κρήτης. Ήταν ο τελευταίος κατάδικος που υποβλήθηκε στην εσχάτη των ποινών στην Ελλάδα.

Ο «δράκος» της Δράμας

Σε ηλικία 19 ετών, στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο έφεδρος αξιωματικός Κυριάκος Παπαχρόνης αρχίζει τη φρικιαστική δράση του. Βιασμοί και δολοφονίες γυναικών, καθώς και βομβιστικές επιθέσεις θα του αποδώσουν το προσωνύμιο «Ο δράκος της Δράμας». Το σκοτάδι γίνεται ο καλύτερος σύμμαχός του, ενώ «χτυπά» φορώντας πάντα τη στρατιωτική στολή του. Τον Δεκέμβριο του 1982, ο Παπαχρόνης συλλαμβάνεται και ομολογεί τα εγκλήματά του. Το Διαρκές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης του επιβάλλει ποινή δις εις θάνατον και κάθειρξη 23 ετών, με τον Παπαχρόνη να εμφανίζεται αμετανόητος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακούγοντας την ποινή, σηκώθηκε και χειροκροτώντας είπε: «Ευχαριστώ! Τι βάζετε τέτοιες ποινές; Πόσα χρόνια θα ζήσουμε; Στείλτε με στο απόσπασμα, γιατί αν βγω έξω, πάλι τα ίδια θα κάνω». Η ποινή του που τελικά μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη και αποφυλακίστηκε υπό όρους το 2004, έπειτα από 22 χρόνια εγκλεισμού.

Το πιο διάσημο έγκλημα στην ιστορία του Τύπου

Στις 24 Ιουνίου 1987, ένας υπάλληλος, ψάχνοντας για πεταμένους φακέλους, ανακαλύπτει μέσα σε πλαστικές σακούλες ανθρώπινα μέλη. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «νόμισα ότι είναι χοιρινό κρέας. Μόλις το αναποδογύρισα διαπίστωσα ότι ήταν κομμάτι από γυναικείο σώμα». Ήταν το άψυχο και κατακρεουργημένο σώμα της 18χρονης, Ζωής Γαρμανή, η οποία δολοφονήθηκε από τον 27χρονο σύζυγό της, Παναγιώτη Φραντζή. Ο Φραντζής αφού τη σκότωσε, την τεμάχισε με χασαπομάχαιρο και έβαλε τα μέλη της σε δέκα πλαστικές τσάντες, τις οποίες τοποθέτησε μέσα σε τέσσερις σακούλες σκουπιδιών και τις πέταξε στον κάδο απορριμμάτων. Tο κίνητρο της δολοφονίας είχε αποδοθεί στην παθολογική ζήλια του Φραντζή. Ο Φραντζής εξέτισε 18 χρόνια από τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί και συνολικά έκανε έξι αιτήσεις αποφυλάκισης, μέχρι να βγει από τη φυλακή το 2005.

Η δολοφονία του ανερχόμενου ποδοσφαιριστή

Στις αρχές του 1990, μια ομάδα νεαρών, συγγενών και φίλων απαγάγει τον 17χρονο τσιγγάνο Γιάννη Τσατσάνη, ανερχόμενο ποδοσφαιριστή στον Κεραυνό Αγίας Βαρβάρας. Στενοί συγγενείς και φίλοι οι περισσότεροι από τους απαγωγείς, ζητούσαν λύτρα από τον πατέρα του, ύψους 150 εκατ. δραχμών, για να τον απελευθερώσουν. Λίγες μέρες μετά την απαγωγή, τον σκοτώνουν μέσα σε λάκκο που είχαν ανοίξει σε μαντριά έξω από το χωριό Σκούρτα της Βοιωτίας. Τρεις μήνες αργότερα, το πτώμα του ξεθάφτηκε από σκυλιά και ανακαλύφθηκε από έναν βοσκό, διαμελισμένο, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη η αναγνώρισή του.

Τα τηγανόψωμα

Στις 18 Ιανουαρίου 1992, επτά άτομα από τον Πειραιά μεταφέρονται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω βαρύτατης τροφικής δηλητηρίασης. Όλοι τους, τρεις από τους οποίους κατέληξαν, είχαν δοκιμάσει τηγανόψωμα και ψωμί, τα οποία είχε προσφέρει ως «δώρο» στις οικογένειες Μουστοπούλου και Κληματσά, η γειτόνισσά τους Μαρία Σαμπανιώτη. Ο τοξικολογικός έλεγχος που έγινε σε υπολείμματα της ζύμης, έδειξε ότι είχαν δηλητηριαστεί με παραθείο. Η Σαμπανιώτη αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά από την έρευνα προέκυψε ότι ήθελε να εκδικηθεί τις οικογένειες, με τα παιδιά των οποίων ήθελε να παντρέψει τις κόρες της. Το 2011, η δράστης βγήκε από τις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, έχοντας εκτίσει ποινή 17 χρόνων για τον θάνατο τριών ανθρώπων και την απόπειρα δολοφονίας άλλων τεσσάρων.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact