ΕΛΛΑΔΑ

Τα πρώτα σημάδια μείωσης μετά από 3 εβδομάδες lockdown

Τα πρώτα σημάδια μείωσης τόσο των κρουσμάτων όσο και του δείκτη μετάδοσης (Rt) μετά από τρεις εβδομάδες lockdown επιβεβαίωσαν οι η Βάνα Παπαευαγγέλου, Γκίκας Μαγιορκίνη και Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη σημερινή, καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, όπου συμμετέχει και ο κ. Αρκουμανέας.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στις περισσότερες από τις περιοχές της χώρας μας», δήλωσε η κυρία Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ωστόσο πως είναι πλέον εμφανές ότι τα μέτρα δεν τηρήθηκαν από όλους. «Το βλέπουμε από την κίνηση στους δρόμους», είπε.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν επιτέλους τη μείωση των κρουσμάτων, του δείκτη θετικότητας, αλλά και του δείκτη Rt που έχει πέσει κάτω από το 1 σε όλη τη χώρα», συνέχισε η λοιμωξιολόγος.

Αναφερόμενη στη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, αλλά και τις ονομαστικές εορτές που ακολουθούν, η ίδια επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Κάνω έκκληση εορτάζοντες να τους ευχηθούμε σε όλους με ένα θερμό τηλεφώνημα».

Όπως τόνισε η ίδια, «συγχρωτισμός και συναθροίσεις δηλώνουν ασέβεια προς την δημόσια υγεία, τους συμπολίτες μας που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα».

Η λοιμωξιολόγος κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν όλους αυτούς τους ήρωες της πρώτης γραμμής και όλους αυτούς που κατά τη διάρκεια του lockdown δεν έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν και ζουν με την αγωνία της ανεργίας.

«Η επιτροπή θα εισηγηθεί προτάσεις για τυχόν άρση κάποιων μέτρων του lockdown», είπε και τόνισε πως βασικές παράμετροι είναι η μεγάλη διασπορά, αλλά και η πίεση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας.

«Η παρεϊστικη ζωή που όλοι από εμάς έχουμε συνηθίσει είναι εκτός πραγματικότητας», επεσήμανε. «Στόχος μας είναι να παραμείνουμε υγιείς σε μια άλλη κανονικότητα».

Μόνο ένα μητρώο καταγραφής κρουσμάτων

«Απαράδεκτα και κακόβουλα» χαρακτήρισε από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, τα δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δύο μητρώα καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού.

Όπως ξεκαθάρισε, υπάρχει μόνο ένα μητρώο καταγραφής. «Το μόνο που κάνουν αυτά τα δημοσιεύματα είναι να βλάπτουν» συμπλήρωσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact