ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα ψέματα των αριθμών -56.000 δολάρια αντιστοιχούν σε κάθε ενήλικο κάτοικο της Γης από τον παγκόσμιο πλούτο

Καλπάζει ο συνολικός πλούτος των νοικοκυριών, ξεπερνώντας ακόμη και το ρεκόρ που είχε επιτευχθεί πριν από την κρίση. Πλέον, αντιστοιχούν 56.000 δολάρια σε κάθε ενήλικο κάτοικο του πλανήτη, θεωρητικά πάντα.

Ο συνολικός πλούτος σε παγκόσμιο επίπεδο έφτασε στο ποσό ρεκόρ των 263 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση κατά 8,3%, σύμφωνα με την έρευνα για τον παγκόσμιο πλούτο, της ελβετικής τράπεζας Crédit Suisse.

Αυτό μεταφράζεται σε 56.000 δολάρια ανά ενήλικο κάτοικο του πλανήτη, θεωρητικά, κάτι που ξεπερνά κατά 20% το ρεκόρ που είχε σημειωθεί πριν από την οικονομική κρίση και κατά 39% το επίπεδο του παγκόσμιου πλούτου το 2008.

Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών συγκεντρώνεται στη Βόρεια Αμερική, όπου εντοπίζεται το 34,7%. Η Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 32,4% και ακολουθεί η Ασία και ο Ειρηνικός (χωρίς την Κίνα), με 18,9%. Ο πλούτος των νοικοκυριών στην Κίνα αυξήθηκε κατά 715 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 3,5%, μέσα σε έναν χρόνο. Αντίθετα, υποχώρηση σημειώθηκε στην Ινδονησία (-260 δισεκ. δολάρια), στην Αργεντινή και τη Ρωσία (-135 δισεκ. δολάρια στην καθεμία) και την Τουρκία (-100 δισεκ. δολάρια).

Στις ΗΠΑ ζει το 41% των ανθρώπων με περιουσία πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων (σε δολάρια) στον κόσμο θα φτάσει τα 53,2 εκατομμύρια το 2019, δηλαδή θα υπερδιπλασιαστούν (+53%) μέσα σε μια πενταετία. Σε όλον τον κόσμο, 400 εκατομμύρια ενήλικοι διαθέτουν σήμερα περιουσία που ξεπερνά τα 100.000 δολάρια.

Οι πέντε πλουσιότερες χώρες όσον αφορά τον μέσο πλούτο ανά ενήλικο κάτοικο είναι κατά σειρά η Ελβετία, η Αυστραλία, η Νορβηγία, οι ΗΠΑ και η Σουηδία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact