ΥΓΕΙΑ

Τα ψημένα φιστίκια χειρότερα για τις αλλεργίες

Οι ωμοί ξηροί καρποί είναι λιγότερο αλλεργιογόνοι από ότι οι ψημένοι βρίσκει έρευνα. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τάισαν ποντίκια ψημένα και στη συνέχεια ωμά φιστίκια και παρατήρησαν ότι η αλλεργική αντίδραση από μέρους τους ήταν πολύ εντονότερη όταν τα φιστίκια ήταν ψημένα.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι αλλεργίες στα φιστίκια αφορούν το 1 στα 50 παιδιά και μπορούν να φτάσουν να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας ίσως εξηγούν και το γιατί οι αλλεργίες στα φιστίκια είναι πολύ εντονότερες στη Δύση, όπου τα τρώμε κατά κανόνα ψημένα, ενώ στην Ανατολή, όπου καταναλώνονται ωμά, βραστά ή τηγανητά, είναι λιγότερες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι όσον αφορά στο ψήσιμο φταίει ότι δημιουργούνται τόσο υψηλές θερμοκρασίες, ώστε αλλάζει η σύσταση του φιστικιού με τέτοιον τρόπο που μπερδεύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και προκαλούνται αλλεργικές αντιδράσεις.

Πηγή: vita.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact