ΚΟΣΜΟΣ

Τα social media «περιέλαβαν» τον γιο του Μπολσονάρου μετά το άστοχο σχόλιό του για την Αργεντινή

Η νίκη του περονιστή Φερνάντο Αλβάρες έχει εξοργίσει την προεδρική οικογένεια της Βραζιλίας

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου η οικογένεια Μπολσονάρου στη Βραζιλία πρέπει να την πέρασε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Αργεντινή και προσπαθώντας να «χωνέψει» τη νίκη του περονιστή Αλβέρτο Φερνάντες.

Μετά τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, επιστήθιο φίλο του απερχόμενου νεοφιλελεύθερου προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι, ο οποίος δήλωσε πως δεν πρόκειται να συγχαρεί τον νεοεκλεγέντα, σειρά είχε ο γιος του Εντουάρντου Μπολσονάρου, ο οποίος έγινε περίγελος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο νεαρός Μπολσονάρου, επίσης βουλευτής με το κόμμα του PSC, εξοργισμένος από την νίκη του Φερνάντες επέκρινε τον λαό της Αργεντινής για την επιλογή του και έκανε μία σύγκριση μεταξύ της υποτίμησης των νομισμάτων των δύο χωρών. Μόνο που έκανε μία γκάφα, που δεν έμεινε ατιμώρητη από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

«Για όποιον παραπονιέται πως η ισοτιμία του δολαρίου είναι 4 ρεάις στη Βραζιλία, ας φανταστεί την Αργεντινή που η ισοτιμία του είναι 60 πέσος», έγραψε στο Twitter του ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, προκαλώντας αμέσως κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και αυτό γιατί εάν το πέσος της Αργεντινής μετατραπεί σε ρεάις είναι μόλις 0,067. Δηλαδή, στους υπολογισμούς τα 60 πέσος είναι ισοδύναμα με 4 ρεάις, που σημαίνει ότι η ισοτιμία πέσος και ρεάλ είναι ισοδύναμη.

Σύμφωνα, δε, με τη στρατηγική αναλύτρια συναλλαγματικών ισοτιμιών στην τράπεζα Ourinvest, Φερνάντα Κουνσόρτσι, η ίδια η σύγκριση είναι εσφαλμένη: «Η απόλυτη τιμή δεν μας λέει τίποτα. Θα πρέπει να συμπεριλάβουμε κι άλλους παράγοντες, όπως ο πληθωρισμός κάθε χώρας και οι διακυμάνσεις των νομισμάτων σε μία συγκεκριμένη περίοδο».

Για την ίδια, η ποσότητα νομίσματος που μπορεί να αγοραστεί με ένα δολάριο δεν καθορίζει την οικονομική ευρωστία μίας χώρας. Για παράδειγμα, τονίζει, στην οικονομία της Χιλής, που είναι πιο εύρωστη από εκείνη της Αργεντινής, η οποία το 2019 έχει πληθωρισμό άνω του 30%, η ισοτιμία του δολαρίου είναι στα 723 χιλιανά πέσος.

Βεβαίως, οι αναλύσεις των ειδικών δεν αναπαριστούν στο ελάχιστο τις αντιδράσεις των πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός από τις «καλολογικές» εκφράσεις για το πρόσωπο και την ευφυΐα του γιου Μπολσονάρου, για το πού διδάχθηκε τα οικονομικά, πολλοί ήταν εκείνοι που υπενθύμιζαν πως επί Προεδρίας των Αριστερών Ινάσιου «Λούλα» ντα Σίλβα και Ντζίλμας Ρούσεφ, η ισοτιμία με το δολάριο ήταν μόλις 1,6 ρεάις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact