ΑΠΟΨΕΙΣ

Τα σχέδια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας για την Ελλάδα επιβεβαιώνονται!

Τα σχέδια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής μαφίας για την Ελλάδα επιβεβαιώνονται!

globinfo freexchange

Ορισμένες πηγές που γνωρίζουν τα πράγματα σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών έκαναν αξιοσημείωτες δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι οι «θεσμοί» έστησαν παγίδα στην κυβέρνηση Τσίπρα προκειμένου να διασφαλίσουν ότι η Ελλάδα δεν θα αλλάξει πορεία από αυτή που επέβαλαν μέσω των πιο καταστροφικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα marketwatch, που επικαλείται αντίστοιχο άρθρο στην Wall Street Journal, οι δανειστές έχουν προτείνει μια επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης ως τον Μάρτιο του 2016, αλλά οι διαφωνίες που υπάρχουν υπονομεύουν αυτό το σχέδιο. Το άρθρο επικαλείται τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχετικά με την διαπραγμάτευση, οι οποίοι όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, υπάρχει σκέψη να επιτραπεί στην Ελλάδα πρόσβαση στο ποσό των 10.9 δισ. που έχει δεσμευθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να μην μείνει η Ελλάδα από ρευστό έως το τέλος Μαρτίου του 2016. (www.marketwatch.com)

Έτσι, αποδεικνύεται, πρώτον, κάτι που πολλές φορές έχει επισημανθεί σ’αυτό το blog, ότι οι δανειστές είχαν θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ελπίζοντας ότι οι προηγούμενες μαριονέτες τους στην εξουσία (κυβέρνηση Σαμαρά), θα τελείωναν κανονικά τη θητεία τους:

“Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο Σαμαράς θα τελείωνε κανονικά τη θητεία του το 2016, οπότε θα εφαρμόζονταν και το τελευταίο στάδιο του πειράματος: ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, πλήρης διάλυση εργασιακών δικαιωμάτων, κατώτατος μισθός στα 300 ευρώ, νέα μείωση μισθών-συντάξεων.” (http://bit.ly/1PSWn8a)

Δεύτερον, ότι οι δανειστές «ναρκοθέτησαν» το πεδίο προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας που θα ήταν μακριά από τις προσδοκίες τους, όταν είδαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναλάβει την εξουσία όπως και συνέβη με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αυτές οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι το ποσό των 10.9 δισ. αποσπάσθηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του και να αναγκαστεί σε ταπεινωτική συνθηκολόγηση, αποδεχόμενος τις απαιτήσεις των δανειστών. Ο Βαρουφάκης αποκάλυψε πρόσφατα ότι αυτό έγινε σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση:

“… τα 10,9 δισ. του ΤΧΣ μεταφέρθηκαν στον EFSF (δηλαδή στο αντίστοιχο Ευρωπαϊκό ταμείο), αφού ούτως ή άλλως, το eurogoup θα έδινε έγκριση να χρησιμοποιηθούν μόνο για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και για κανέναν άλλο λόγο. Το μεγάλο ερώτημα εδώ βέβαια είναι αν ο Τσίπρας είχε άγνοια του γεγονότος ότι δεν θα του επέτρεπαν να χρησιμοποιήσει τα 11 δισ. όπως ήθελε για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Απ’ότι φαίνεται, πρόκειται για άλλη μια “τρικλοποδιά” των δανειστών σε συνεργασία με την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ […] Όμως η μεγάλη αποκάλυψη του Βαρουφάκη έρχεται αμέσως μετά, αφού όπως είπε, ο σημαντικότερος λόγος που τελικά συνέβη αυτό, είναι επειδή η προηγούμενη συγκυβέρνηση αποδέχθηκε όρους και νομικό πλαίσιο για το ΤΧΣ που δεν δίνει τη δυνατότητα στο Ελληνικό Δημόσιο να είναι κύριος των αποθεματικών του.” (http://bit.ly/1JAvUdR)

Τώρα ξέρουμε. Η διεθνής χρηματοπιστωτική μαφία ενεργοποιεί κάθε μέσο διαθέσιμο ώστε να αναγκάσει την Ελλάδα να παραδοθεί σε αυτόν τον οικονομικό πόλεμο, αλλά δείχνει και σημάδια πανικού, γιατί ο χρόνος τελειώνει και για τους εκπροσώπους της …

failedevolution.blogspot.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact