ΚΟΣΜΟΣ

«Τα θύματα του trafficking συνήθως δεν αποζημιώνονται στις ΗΠΑ»

HTLC: Περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι υποχρεωμένοι σε καταναγκαστική εργασία

Καμία αποζημίωση δεν λαμβάνουν τα περισσότερα θύματα της διακίνησης ανθρώπων στις ΗΠΑ από τους καταδικασμένους δράστες τους και ο αριθμός όσων αποζημιώνονται μειώνεται, ανακοίνωσαν σήμερα ειδικοί.

Παρότι τα θύματα του trafficking δικαιούνται από τον νόμο να λαμβάνουν αποζημίωση, τα δικαστήρια υποχρέωσαν τους δράστες να καταβάλουν αποζημιώσεις μόνο στο 27% των υποθέσεων διακίνησης ανθρώπων που εκδικάστηκαν από ομοσπονδιακά δικαστήρια το διάστημα 2013-2016, διαπίστωσε έρευνα.

Κατά την προηγούμενη τριετία, αποζημίωση κλήθηκαν να καταβάλουν οι δράστες στο 36% των περιπτώσεων, όπως προκύπτει από την έκθεση της οργάνωσης κατά της δουλείας Human Trafficking Legal Center (HTLC) και τη δικηγορική εταιρεία WilmerHale.

«Αυτή η αποθαρρυντική τάση είναι καταστροφική για τα θύματα του trafficking που έχουν απεγνωσμένα ανάγκη από χρήματα για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους», δήλωσε η επικεφαλής της HTLC Μαρτίνα Βάντενμπεργκ.

Εκτιμάται ότι περίπου 25 εκατομμύρια άνθρωποι, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι υποχρεωμένοι σε καταναγκαστική εργασία και εργάζονται σε εργοστάσια, αγροκτήματα και αλιευτικά σκάφη αλλά και ως οικιακές βοηθοί ή ιερόδουλες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η νομοθεσία κατά της διακίνησης ανθρώπων στις ΗΠΑ απαιτεί από τα δικαστήρια να υποχρεώνουν τους καταδικασμένους διακινητές να αποζημιώνουν τα θύματά τους το μεικτό ποσό που κέρδισαν από την εκμετάλλευσή τους ή τουλάχιστον τον κατώτερο μισθό συν υπερωρίες για τις ώρες που υποχρεώθηκαν να εργαστούν.

Μεταξύ εκείνων που λαμβάνουν αποζημίωση, όσοι υποχρεώνονται να παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες τείνουν να αποζημιώνονται πολύ λιγότερο σε σχέση με άλλα θύματα και έχουν αποζημιωθεί, κατά μέσον όρο, με 48.000 δολάρια έναντι 505.000 δολαρίων που έχουν καταβληθεί σε θύματα καταναγκαστικής εργασίας, σύμφωνα με τους ερευνητές οι οποίοι εξέτασαν πάνω από 400 υποθέσεις που έφθασαν στα δικαστήρια.

«Το Κογκρέσο έχει αποφασίσει τα θύματα να λαμβάνουν αποζημίωση. Αλλά τα δικαστήρια εξακολουθούν να αφήνουν χωρίς αποζημίωση τα θύματα», δήλωσε η βασική συγγραφέας της έκθεσης Αλεξάντρα Λέβι.

Για να αλλάξει η κατάσταση οι συγγραφείς της έκθεσης προτείνουν μεγαλύτερη εκπαίδευση των εισαγγελέων και των δικαστών για τις υποθέσεις διακίνησης ανθρώπων και δωρεάν νομική εκπροσώπηση για τους ενάγοντες.

«Τα θύματα του trafficking χρειάζονται δικηγόρους. Μόνο όταν τα θύματα έχουν νομική εκπροσώπηση η υποχρεωτική αποκατάσταση θα είναι όντως υποχρεωτική», σημειώνει η Βάντενμπεργκ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact