ΕΛΛΑΔΑ

Τα «Τρακτέρ» κάνουν το γύρο του Κόσμου

Η οργή των Ελλήνων αγροτών… κέρδισε στην Αθήνα, γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ σχολιάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Η κατάληψη της Αθήνας από τους αγρότες θα διαρκέσει δύο ημέρες, αναφέρουν δημοσιεύματα επισημαίνοντας ότι, οι αγρότες από την Κρήτη έχουν έρθει με την γκλίτσα στο χέρι για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη μεταρρύθμιση για το φορολογικό.

Στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται τα επεισόδια μεταξύ αγροτών και αστυνομικών με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel να επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο καθώς οι αγροτικές κινητοποιήσεις έχουν γίνει βίαιες.

«Aγρότη, πολέμα. Σου πίνουνε το αίμα», είναι το σύνθημα των Ελλήνων αγροτών που έχουν ξεχυθεί στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ενάντια στη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το δημοσίευμα προσθέτει: «Τρακτέρ μπλοκάρουν τους δρόμους, οι αγρότες κυνηγούν τους αστυνομικούς με την γκλίτσα, οι διαμαρτυρίες ενάντια στις κοινωνικές περικοπές γίνονται βίαιες. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε κίνδυνο».

Την ίδια ώρα, με ζωντανή ανταπόκριση από τη Βουλή ενημερώνει τους αναγνώστες του το ρωσικό δίκτυο Russia Today καταγράφοντας τη μαζική συγκέντρωση αγροτών στην Αθήνα που διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, αλλά και το φορολογικό.

«H οργή των Ελλήνων αγροτών κέρδισε στην Αθήνα», γράφει στην ιστοσελίδα του το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο «7sur7».

Αγρότες από την Κρήτη προσπάθησαν σήμερα να καταλάβουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην φορολογική μεταρρύθμιση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αστυνομία δέχθηκε πέτρες, ντομάτες και σάπια τρόφιμα. Η κατάληψη της πρωτεύουσας θα διαρκέσει δύο ημέρες, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, επισημαίνει το βελγικό δίκτυο.

Την ίδια στιγμή, η γαλλική εφημερίδα La Croix με τίτλο της «Στην Αθήνα οι αγρότες κατά της φορολογικής μεταρρύθμισης», καταγράφει τις διαμαρτυρίες των αγροτών.

Περίπου δύο χιλιάδες αγρότες άνοιξαν το «χορό» των διαδηλώσεων στην Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν κατά της μεταρρύθμισης για το φορολογικό που απαιτούν οι πιστωτές της Ελλάδας, γράφει η γαλλική εφημερίδα La Croix.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact