ΔΙΑΦΟΡΑ

Τάρτα σοκολάτας αρωματισμένη με κανέλα

Τραγανή ζύμη τάρτας γεμισμένη πλούσια με γκανάζ σοκολάτας και νότες αρωματικής κανέλας.

Μερίδες:10 Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:30′ Έτοιμο σε:4:0′ Χρόνος αναμονής:4 ώρες

του Δημήτρη Χρονόπουλου

Υλικά
Για την τάρτα
125γρ. βούτυρο 82%
80γρ. ζάχαρη άχνη
140γρ. αλεύρι μαλακό
35γρ. πούδρα αμυγδάλου
2 αβγά
½ λοβό βανίλια φρέσκια
αλάτι, στη μύτη 1 κουτ. γλυκού
Για τη γκανάζ σοκολάτα-κανέλα
260γρ. κουβερτούρα
170ml κρέμα γάλακτος 35%
75γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
κανέλα σκόνη στη μύτη ενός μικρού κουταλιού
αμύγδαλα καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Ετοιμάζετε την τάρτα: Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση, παίρνετε το μισό, τον ανοίγετε και “ξύνετε” με κοφτερό μαχαιράκι τα σποράκια του μέσα στο μίγμα της τάρτας που θα φτιάξετε. Βάζετε όλα τα υλικά της τάρτας στον κάδο του μίξερ και ανακατεύετε με το φτερό μέχρι το μίγμα να γίνει ζύμη. Την σκεπάζετε με μια μεμβράνη και την αφήνετε περίπου για 2 ώρες, πριν τη χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα σας διευκολύνει να τη δουλέψετε ευκολότερα.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα 25 εκατοστών. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγετε στον πάγκο σας τη ζύμη που φτιάξατε σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών. Τη μεταφέρετε στη φόρμα και καλύπτετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά της φόρμας. Τρυπάτε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο. Εναλλακτικά τη χωρίζετε σε 8 ίσα μέρη και ανοίγετε τα κομμάτια με τον πλάστη για να καλύψετε με αυτά τη βάση και τα πλαϊνά 8 ατομικών φορμών τάρτας.

Ψήνετε την τάρτα ή τις τάρτες στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό χρώμα.

Ετοιμάζετε τη γκανάζ: Σε μπεν μαρί λιώνετε τη σοκολάτα. Σε μία κατσαρόλα βράζετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε μέχρι η κρέμα να πάρει μια βράση. Μόλις η κρέμα γάλακτος βράσει, τη ρίχνετε σιγά σιγά στη σοκολάτα και ανακατεύετε ώσπου τα υλικά να αναμιχθούν καλά. Προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Γεμίζετε την ψημένη τάρτα με τη γκανάζ σοκολάτας και την αφήνετε για 2 ώρες περίπου εκτός ψυγείου να κρυώσει πριν την κόψετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένα καβουρντισμένα αμύγδαλα ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας.

Tips
Αν βάλετε την τάρτα στο ψυγείο, πριν την κόψετε πρέπει να την αφήσετε τουλάχιστον μία ώρα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Καλό είναι όταν ανοίξετε το ζυμάρι της τάρτας, να το αφήσετε 30 λεπτά στο ψυγείο πριν το ψήσετε.

olivemagazine.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αλβανία: «Οι ληστές του αεροδρομίου ήταν κομάντος και όχι κακοποιοί»

Στην Αλβανία η πλειονότητα είναι άνθρωποι επιρρεπείς στις…

Το 2010 κέρδισε στο Τζόκερ 5 εκατ.€- Σήμερα αποκαλύπτει όλη την αλήθεια

Κανείς στην οικογένεια Χουβαρδά από την Κάρπαθο…δεν περίμενε…

Θράσος Κ.Αρβανίτη: «Χρήσιμοι «Ηλίθιοι» Και «Φασίστες» Όσοι Μακεδόνες Διαμαρτυρήθηκαν Στην Κατερίνη»

«Χρήσιμους ηλίθιους» και «φασίστες» αποκαλεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής…

Πεδίο μάχης τα Τίρανα: «Ράμα, παραιτήσου!»

Στόχος των διαμαρτυριών ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα Πέντε…

Ξέσπασε σε κλάματα η Δούρου στο «γλύψιμο» του Τσίπρα

Οι πολίτες πεισμώνουν από τα fake news και…

Πόλεμο Ελλάδας – Τουρκίας το 2019 «είδε» ο Νοστράδαμος ενώ θα συμβούν και θανατηφόροι σεισμοί

Οι προφητείες για θανατηφόρους σεισμούς και αιματηρές συρράξεις…

Δολοφονία Μακρή: Είχε καυγαδίσει με τον πρώην αρχηγό των Comancheros

Μέσα σε 4 μήνες οι ελληνικές αρχές είδαν…

Συνελήφθη ο Mr. Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ

Από τις αποκαλύψεις απόρρητων εγγράφων στα χέρια της…
contact