ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τελευταία προειδοποίηση πριν το lock down

Με διττό στόχο να καθησυχάσει τον κόσμο της εργασίας και το επιχειρείν ότι η κυβέρνηση – μετά και την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης 10δισ. της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας ( QE ) απλώνει ένα επαρκές δίχτυ ασφαλείας, αλλά και να προειδοποιήσει τους πολίτες πως τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και ότι η ατομική ευθύνη θα παίξει σημαντικό ρόλο στις εφ εξής κυβερνητικές πρωτοβουλίες, εμφανίστηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο τρίτο κατά σειρά τηλεοπτικό του μήνυμα το τελευταίο 10ημερο στο πλαίσιο του πολέμου κατά του κορονοϊού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκρουσε εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου διαμηνύοντας πως «τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας» και κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ατομική ευθύνη, «να μείνουν σπίτι και να αποφύγουν τις περιττές επαφές».

Μία συγκεκριμένη αποστροφή του, πάντως, έχει ξεχωριστή σημασία, όπως μεταδίδουν στενοί του συνεργάτες: το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού, που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί.

Από όλους μας και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται τελικά εάν η κυβέρνηση θα χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

Συνομιλητές του πρωθυπουργού εξηγούν πως αυτή του η δήλωση ισοδυναμεί με την τελευταία προειδοποίηση προτού η κυβέρνηση ενεργοποιήσει την ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, ήτοι το lock down.

«Είναι η τελευταία σφαίρα στην θαλάμη», τόνιζε επιτελικό στέλεχος του Μεγάρου Μαξίμου προσθέτοντας πως το προσεχές Σαββατοκύριακο και η συμπεριφορά των πολιτών αναμένεται να αποβεί καθοριστική για τις επικείμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Πηγή: Ethnos

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact