ΕΛΛΑΔΑ

Τέλειο το ξενοδοχείο, λέει ο δήμαρχος Ρόδου


Δεν υπάρχει ούτε επιδημία, ούτε… πανούκλα στο νησί, αναφέρει ο πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού τουρισμού

Με το «ψεγάδι» που δημιούργησε στην εικόνα της Ρόδου το περιστατικό της δηλητηρίασης Γάλλων και Ρώσων τουριστών, θα ασχοληθούν τα μέλη της διοίκησης του δημοτικού οργανισμού τουρισμού, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 27 Αυγούστου, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Αυτό ανακοίνωσε, σε συνέντευξή τύπου την Παρασκευή, ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Στάθης Κουσουρνάς, καθώς το γεγονός έγινε η αιτία να δυσφημιστεί η Ρόδος στο εξωτερικό.

Στη γενική συνέλευση θα γίνει διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΠΡΟΤΟΥΡ και θα σκιαγραφηθούν οι νέες δράσεις προβολής την περίοδο 2014-2015.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της μαζικής- όπως παρουσιάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ- δηλητηρίασης τουριστών, που διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Νότια Ρόδο, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε:

«Είμαι ενήμερος για το συγκεκριμένο περιστατικό, που πήρε μεγάλες διαστάσεις στα γαλλικά ΜΜΕ και έγινε αιτία να δυσφημιστεί η Ρόδος. Θέλω να δηλώσω πως οι κατηγορίες είχαν ως στόχο μια ξενοδοχειακή μονάδα η οποία λειτουργεί εξαιρετικά. Μετρά 37 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Ρόδο. Διαθέτει συστήματα ISO και HACCP, και ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (εβδομαδιαίως) από πιστοποιημένα εργαστήρια για την ποιότητα του νερού όσο και για την επεξεργασία των τροφίμων. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει υστέρηση στην παροχή υπηρεσιών από το κατάλυμα».

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για το περιστατικό:

«Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ το περιστατικό οφείλεται σε ιό γαστρεντερίτιδας ήπιας μορφής, που μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν άμεσα. Περιμένουμε και τα πορίσματα των ελέγχων της Διεύθυνσης Υγιεινής Δωδεκανήσου και των υπηρεσιών του ΕΟΤ. Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, ενώ δεν έπρεπε. Στις τρεις ιατρικές μονάδες που διαθέτει η Ρόδος εμφανίστηκαν μόνο δύο Γάλλοι τουρίστες που εξετάστηκαν και έφυγαν αμέσως. Επομένως, μιλάμε για ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται αιτία δυσφήμισης ενός κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Έχουμε εμπιστοσύνη στην τουριστική μας βιομηχανία και τις υπηρεσίες ελέγχου και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα κυκλοφόρησαν από τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας. Δεν υπάρχει επιδημία ούτε… πανούκλα στη Ρόδο. Νόσησαν δύο άτομα. Εξετάστηκαν από γιατρούς σε ιδιωτική κλινική και αποχώρησαν. Δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Μπορεί κάποιοι από τους Γάλλους επισκέπτες, που ήρθαν για διακοπές να είχαν νοσήσει και να μετέδωσαν τον ιό. Δεν μπορεί να διασύρεται ένας τουριστικός προορισμός με τον τρόπο αυτό.

Το ξενοδοχείο για το οποίο δημιουργήθηκε ο θόρυβος έχει ελεγχθεί από αρκετές υπηρεσίες», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χ. Παλογιαννίδης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact