ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος τα κοκαλιάρικα μοντέλα -Ο οίκος Balmain λέει θέλει «δυνατά» κορίτσια [εικόνες]

Τα πρότυπα της μόδας αλλάζουν, με τους σχεδιαστές να κάνουν ένα βήμα παραπέρα και να απομακρύνονται από την ιδέα των υπερβολικά skinny μοντέλων. Η δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Balmain, Ολιβιέρ Ρουστέινγκ, δείχνει πως κάτι συμβαίνει.

«Πιστεύω στις δυνατές γυναίκες», δήλωσε ο σχεδιαστής σε συνέντευξή του στο WWD. «Γυναίκες με κάθε σωματότυπο. Πρέπει να ξεφύγουμε από τα κοκαλιάρικα κορίτσια», προσέθεσε.

Αυτό είναι μια επαναστατική δήλωση από έναν σχεδιαστή σαν τον Ρουστέινγκ, ο οποίος προέρχεται από ένα από τους πιο πολυτελείς και εμπορικούς οίκους μόδας στο Παρίσι, με τεράστια επιρροή στη βιομηχανία.

Τι σημαίνει, όμως, αυτό; Θα δούμε plus size μοντέλα δίπλα στην Κένταλ Τζένερ και την Τζίτζι Χαντίντ; Κάτι τέτοιο θα ήταν τελείως διαφορετικό από αυτά που μας έχει συνηθίσει ο οίκος, ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος πως στο fashion show του στο Παρίσι, η πασαρέλα του χαρακτηριζόταν από ψηλά και αδύνατα supermodels.

Σε κάστινγκ του οίκου στη Νέα Υόρκη, για επίδειξη τις επόμενες ημέρες, τα μόνα μοντέλα που έχουν επιβεβαιωθεί στα μίντια είναι η Τζίτζι Χαντίντ, η Κένταλ Τζένερ και η Τζόρνταν Μίλλερ.

Καιρό τώρα άνθρωποι εκτός της βιομηχανίας της μόδας προτρέπουν τους σχεδιαστές και τα ΜΜΕ να χρησιμοποιούν όλους τους τύπους γυναικείου σώματος στις καμπάνιες. Αρκετά brands, όπως Calvin Klein και Sophie Theallet, υιοθέτησαν αυτή την ιδέα και παρουσίασαν plus size μοντέλα.

Ο κόσμος της υψηλής ραπτικής, ωστόσο, άργησε και αργεί να αγκαλιάσει την ποικιλομορφία. Η συνεργασία του οίκου Balmain με μεγάλη εταιρία ρούχων, ίσως ανοίξει νέους δρόμους προς την αληθινή ομορφιά.

«Εμαθα από την ομάδα (σ.σ της εταιρίας ρουχισμού) για τα διαφορετικά σχήματα και σιλουέτες. Μου εξήγησαν τα υπερμέγεθες και το high-waisted στυλ. Αντίθετα, εμείς προτιμούσαμε το skinny», αναφέρει στο WWD, ο Ρουστέινγκ.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact