ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέσσερις δεσμεύσεις που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας

«Τέσσερις είναι οι δεσμεύσεις μας. Πρώτον καλύτεροι μισθοί, δεύτερον καλές και σταθερές θέσεις εργασίας, τρίτον περιφρούρηση δικαιωμάτων των εργαζομένων και συμμετοχή τους στην επιτυχία των επιχειρήσεων, τέταρτον σύνδεση της αγοράς εργασίας με την κατάρτιση και την εκπαίδευση και πέμπτον μέτρα – ειδικά για τις γυναίκες – που να συμφιλιώνουν την προσωπική τους ζωή με την εργασία».

Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση που είχε με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι θέσεις απασχόλησης είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν πρωτίστως από τον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση της ανεργίας, σημείωσε, θα αυξήσει και τη δύναμη των εργαζομένων.

«Όσο η ανεργία μειώνεται, υπάρχουν περισσότερες προσφερόμενες θέσεις απασχόλησης και η ισορροπία επανέρχεται», πρόσθεσε o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση, καθώς εδώ και τέσερα χρόνια δεν έχει ξεκινήσει η αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, που θα μπορούσε να προσφέρει 50.000 θέσεις εργασίας.

«Αυστηρή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία»
Έμφαση έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας. Όπως είπε, το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί «μόνον εάν συνδυάσουμε κίνητρα με αυστηρότατη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας».

Μάλιστα, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε αυξήσει τα πρόστιμα για τη μαύρη εργασία μειώνοντας παράλληλα και τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Ο νέος εργαζόμενος σήμερα πρέπει ο ίδιος να θέλει, να μπορεί και να επιδιώκει να είναι πλήρως ασφαλισμένος και εμείς πρέπει να του δώσουμε τη βεβαιότητα ότι κάποια στιγμή θα έρθει και θα πάρει μια σύνταξη αντίστοιχη της εργασίας που έχει προσφέρει στη διάρκεια του εργασιακού του βίου», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε σημαντικό το να καταλάβουν οι εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να καταστούν συμμέτοχοι στην επιχειρηματική επιτυχία. «Και όπως εγώ προσφέρω στις επιχειρήσεις να έχουν χαμηλότερη φορολόγηση, απαιτώ από τις επιχειρήσεις να φροντίζουν τους εργαζόμενους και έχουμε τον τρόπο αυτό να το ενθαρρύνουμε μέσα από συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες».

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την αύξησή του με ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ.

«Κανένα παιδί στην Ελλάδα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών»
Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μέτρα για την ενίσχυση των γονέων-εργαζόμενων και δεσμεύτηκε ότι «κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα μένει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για χορήγηση εφάπαξ επιδόματος για κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε μέτρα για τις γυναίκες-μητέρες εργαζόμενες, ώστε να επιλέγουν μόνες τους τον χρόνο που θα κάνουν χρήση της άδειας εγκυμοσύνης και λοχείας. Σε αυτό το πλαίσιο ανακοίνωσε την επέκταση της προστασίας των νέων μητέρων από την απασχόληση στους 24 μήνες έναντι 18 που ισχύει σήμερα. Επίσης, πρότεινε τον σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων κατάρτισης για γυναίκες που έχουν μείνει πολλά χρόνια εκτός εργασιακού τομέα, λόγω της ενασχόλησής τους με την ανατροφή των παιδιών τους και θέλουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

«Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα όλων. Είναι το κόμμα της εργασίας, ένα βαθιά λαϊκό κόμμα, που ήταν, είναι και θα είναι πάντα κοντά στους εργαζόμενους του», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που δεσμεύτηκε ότι ειδικά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα είναι πολλαπλά ωφελημένοι από τη Νέα Δημοκρατία.

Live | Περισσότερες και καλύτερες δουλειές: συζήτηση με εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact