ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τετ α τετ Σαμαρά – Γιούνκερ


Στην ατζέντα των συνομιλιών η πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι μεταρρυθμίσεις αλλά και οι προοπτικές ελάφρυνσης του χρέους – Θα συζητηθεί και το χαρτοφυλάκιο Αβραμόπουλου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, στον πρώτο του σταθμό, στην πρώτη του επίσκεψη σε πρωτεύουσα ευρωπαϊκής χώρας αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Γιούνκερ θα έχει συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν αλλά και για τις προοπτικές ελάφρυνσης του χρέους, ένα θέμα που θέτει η ελληνική πλευρά σε κάθε ευκαιρία και συνάντηση με Ευρωπαίους πολιτικούς ταγούς.

Στην ατζέντα των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα του χαρτοφυλακίου του νέου Έλληνα Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Αμέσως μετά τις συνομιλίες του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, οι δύο άνδρες θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κυρίου Γιούνκερ, στο οποίο θα παρακαθίσει και ο νέος επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου της Κομισιόν υπογραμμίζεται πως ο κ. Γιούνκερ επέλεξε την Ελλάδα για να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψη με το νέο αξίωμά του σε κράτος- μέλος της ΕΕ, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς κομίζει ένα μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας προς τον ελληνικό λαό.

Είναι χαρακτηριστική εξάλλου η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Κομισιόν αναφορικά με την επικείμενη επίσκεψη του νεοεκλεγέντος Προέδρου της στην Αθήνα. Στην ανακοίνωση ο ίδιος ο κ. Γιούνκερ αναφέρει πως προτεραιότητά του είναι η απασχόληση, η ανάπτυξη και οι επενδύσεις και συμπληρώνει πως αναγνωρίζει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της χώρας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact