ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τετραήμερη εργασία και στην Ελλάδα χωρίς μείωση αποδοχών;

Το μοντέλο αυτό της εργασίας θα το εφαρμόσουν πιλοτικά το καλοκαίρι στην Ελλάδα στο προσωπικό τους για το διάστημα 2 μηνών τέσσερις μεγάλες εταιρείες. Δηλαδή οι εργαζόμενοι αυτών των εταιρειών θα εργάζονται 4 ημέρες την εβδομάδα με 8 ωρο χωρίς μείωση αποδοχών.

Ο στόχος είναι να διατηρηθεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων, να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες εργασίας αλλά και η ποιότητα ζωής για τους εργαζόμενους.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο εργατολόγος, Κώστας Τσουκαλάς στο MEGA . Όπως είπε με αυτό το νέο μοντέλο εργασίας γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του εργαζομένου, να μπορεί να δουλεύει λιγότερες ώρες εβδομαδιαία αλλά πρέπει να δούμε πώς μπορεί να συνυπάρξει η υψηλή παραγωγικότητα και ταυτόχρονα καλύτερη ποιότητα ζωής του εργαζομένου “.

Γιατί θα εφαρμοστεί η τετραήμερη εργασία στην Ελλάδα

Εν συνεχεία εξήγησε γιατί θα εφαρμοστεί η τετραήμερη εργασία στην Ελλάδα. Το μοντέλο αυτής εργασίας εφαρμόζεται ήδη στην Ευρώπη και θα εφαρμοστεί πιλοτικά το καλοκαίρι και στην Ελλάδα, δηλαδή θα έχουμε μείωση ωρών εργασίας με διατήρηση αποδοχών, τόνισε.

Πρόκειται για το πρόγραμμα “100:80: 100, δηλαδή o εργαζόμενος θα έχει το 100% των αποδοχών με 80% του χρόνου εργασίας. Αυτό γίνεται γιατί ορισμένες επιχειρήσεις έχουν διαπιστώσει ότι με λιγότερες ώρες εργασίας οι εργαζόμενοι τους έχουν καλύτερη παραγωγικότητα το τετραήμερο από ότι το πενθήμερο αλλά και επειδή υπάρχει μεγάλη κουβέντα για το μέλλον, πρόσθεσε.

“Καλώς ή κακώς σε μια 10ετία, 20 ετία με την είσοδο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης μεταβάλλεται πλήρως ο εργασιακός χάρτης. Κάποιες θέσεις εργασίας ενδέχεται να μην είναι τόσο απαραίτητες όσο είναι τώρα. Αυτό έχει από τη μια ένα μέλλον το οποίο μπορεί από τη μια να είναι ζοφερό, να έχουμε μεγάλη ανεργία, ή εάν το χειριστούν σωστά τα κράτη και οι επιχειρήσεις θα διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής, δηλαδή να κάνουμε την τεχνολογία όχι μόνο ένα όπλο που διατηρεί την κερδοφορία για τις επιχειρήσεις αλλά ένα εργαλείο που διαμορφώνει και μέρισμα συμμετοχής στους εργαζομένους.”, σημείωσε

Tετραήμερη εργασία: Τι θα αλλάξει στις μετακινήσεις εργαζομένων

Σύμφωνα με το MEGA, με την εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας των εργαζομένων θα μειωθεί και ο αριθμός των μετακινήσεων εργαζομένων κατά 1μέρα που αυτό σημαίνει σημαντική εξοικονόμηση για την οικονομία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact