ΚΟΣΜΟΣ

Θα κατάσχονται οι ταυτότητες επίδοξων τζιχαντιστών στη Γερμανία

Οι αρχές της Γερμανίας διεμήνυσαν σήμερα ότι θα κατάσχονται τα δελτία ταυτότητας Γερμανών ριζοσπαστών ισλαμιστών που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στη Συρία ή στο Ιράκ για να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις εκεί.

Η Γερμανία, όπως και πολλές άλλες χώρες στην ΕΕ, πασχίζει να αποτρέψει το ενδεχόμενο ένα κύμα επίδοξων τζιχαντιστών, πολλοί εκ των οποίων είναι έφηβοι, να ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), που πλέον ελέγχει τεράστιες εκτάσεις της συριακής και της ιρακινής επικράτειας.

Οι αρχές λένε πως φοβούνται ότι θα επιστρέψουν εμπειροπόλεμοι, σκληρότεροι και γεμάτοι μίσος για τη Δύση και ενδέχεται να εξαπολύσουν επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Η υπηρεσία πληροφοριών της Γερμανίας υπολογίζει ότι τουλάχιστον 450 πρόσωπα έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με προορισμό τη Συρία και περίπου 150 έχουν επιστρέψει.

Πολλοί αντιμετωπίζουν έρευνες των αρχών σε βάρος τους.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, η Γερμανία μπορεί να κατασχέσει τα διαβατήρια υπηκόων της, ώστε να μη βγαίνουν από τη χώρα, αλλά όχι τα δελτία ταυτότητας τα οποία κάθε πρόσωπο οφείλει να έχει μαζί του πάντοτε.

Οι ταυτότητες αρκούν για τους υπηκόους της Γερμανίας ώστε να εισέρχονται σε κάθε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ—αλλά και στην Τουρκία, από όπου οι επίδοξοι τζιχαντιστές μπορούν εύκολα να περάσουν στη Συρία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε σήμερα ότι συμφώνησε με τις αρχές στα 16 ομόσπονδα κρατίδια να δοθεί στις αρχές η δυνατότητα να κατάσχουν τα δελτία ταυτότητας και να εκδίδουν ένα προσωρινό έγγραφο, το οποίο δεν θα επαρκεί για να ταξιδέψει κανείς.

Τα κρατίδια συμφώνησαν επίσης να εντείνουν το συντονισμό τους και την ανταλλαγή πληροφοριών όσον αφορά τους ισλαμιστές στη Γερμανία.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact