ΚΟΣΜΟΣ

The New Day: Κυκλοφόρησε η βρετανική εφημερίδα έπειτα από 30 χρόνια [εικόνα]

Σε χρώματα παστέλ, με ειδήσεις για διασημότητες, λίγα αθλητικά και ένα άρθρο περί του “γιατί οι γυναίκες φοβούνται να διατυπώνουν αιτήματα στο γάμο”, η The New Day, η πρώτη νέα βρετανική εφημερίδα που κυκλοφορεί εδώ και τριάντα χρόνια, έφτασε σήμερα στα περίπτερα.

Στο πρώτο φύλλο της, η εφημερίδα έχει και τη στήριξη του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος δημοσιεύει στη 12η σελίδα ένα άρθρο με το οποίο καλεί τους συμπολίτες του να ψηφίσουν υπέρ της διατήρησης του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου.

Η The New Day, η οποία εκδίδεται από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Trinity Mirror, ελπίζει ότι θα επιτύχει σ’ έναν τομέα που χαρακτηρίζεται από τη μείωση του αριθμού των αναγνωστών και τη συρρίκνωση των διαφημιστικών εσόδων. Οι μειώσεις αυτές έκαναν την εφημερίδα The Independent, που πρωτοκυκλοφόρησε το 1986, να ανακοινώσει πως από τις 26 Μαρτίου θα σταματήσει να κυκλοφορεί σε χαρτί και θα γίνει 100% ηλεκτρονική.

“Προφανώς θα ήμασταν εντελώς βλάκες αν αρκούμασταν στο να κυκλοφορήσουμε απλώς άλλη μια εφημερίδα. Δεν είναι αυτή η περίπτωση”, εξηγεί στη δεύτερη σελίδα η σύνταξη της New Day, διαβεβαιώνοντας πως η εκδοτική γραμμή δεν θα έχει κανέναν “πολιτικό προσανατολισμό”.

Η εφημερίδα αυτή των 40 σελίδων, η οποία διατίθεται σήμερα δωρεάν από 40.000 σημεία πώλησης, θα πωλείται για δύο εβδομάδες έναντι 25 πενών (32 λεπτών του ευρώ), πριν περάσει στις 50 πένες (64 λεπτά του ευρώ), μια τιμή αντίστοιχη αυτής των άλλων βρετανικών ταμπλόιντ.

Το πρώτο φύλλο έχει στην πρώτη σελίδα ένα θέμα για τα παιδιά που είναι υποχρεωμένα να υποκαθιστούν τους γονείς τους στις οικιακές δουλειές ή στη φύλαξη των αδελφιών τους.

Προσανατολισμένη στην κατανάλωση και τον τρόπο ζωής, η εφημερίδα περιέχει επίσης μια ρουμπρίκα με τίτλο “Όλοι μιλούν γι’ αυτό” που είναι αφιερωμένη στην Κέιτ Μπλάνσετ και τη Λαίδη Γκάγκα, ένα κεντρικό δισέλιδο με μια φωτογραφία του Ηνωμένου Βασιλείου από το διάστημα, ένα άρθρο για το πώς “να ζεις δωρεάν” και ένα ρεπορτάζ για την απελπισία των παιδιών που πάσχουν από αλφισμό (αλμπίνοι) στην Αφρική.

Η εφημερίδα, η οποία έχει αυτονομία έναντι της Daily Mirror, άλλης εφημερίδας του ομίλου Trinity Mirror, στοχεύει σε “ένα ευρύ κοινό γυναικών και ανδρών που αναζητούν κάτι διαφορετικό το οποίο δεν μπορούν να βρουν σήμερα”, είχε εξηγήσει ο όμιλος όταν είχε ανακοινώσει την έκδοση της εφημερίδας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact