ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωράκης: «Μετά την πρώτη φορά αριστερά τώρα πρώτη φορά σοβαρά»

Με την ατάκα «Μετά την πρώτη φορά Αριστερά τώρα πρώτη φορά σοβαρά» ολοκλήρωσε το ντιμπέιτ ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε αναφορά και στο ρόλο του δημοσίου, ζητώντας αξιολόγηση του προσωπικού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης πρόσθεσε στην τελευταία του παρέμβαση στο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων ότι οι πολίτες χρειάζεται να ενισχύσουν το Ποτάμι γιατί έχει αξία και ικανά στελέχη κι όχι πολιτικούς των κομματικών μηχανισμών για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα της χώρας, κάνοντας αναφορά στο Νικηφόρο Διαμαντούρο και τον Νίκο Αλιβιζάτο που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε αρχικά «ότι μπορούμε δραστικά να μειώσουμε το κόστος αλλά και τα πρόσωπα στα ρετιρέ της εξουσίας. Αντιστοίχως θα πρέπει να ενισχύσουμε το δημόσιο που δουλεύει και παράγει», ενώ δεν απέφυγε να τοποθετηθεί και στο θέμα της αξιολόγησης λέγοντας «το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τον ιδιωτικό τομέα και τους υπόλοιπους πολίτες. Αυτό δεν γίνεται γιατί δεν τολμούν τα κόμματα να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των υπαλλήλων, καθώς έχουν το δημόσιο για αποκούμπι των κομματικών στελεχών τους. Εμείς όμως θα την επιβάλουμε».

Αναφερόμενος στο θέμα της παιδείας, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Εμείς ζητάμε να καταργηθούν οι κομματικές νεολαίες στα πανεπιστήμια. Να υπάρχει διάλογος με τους φοιτητές, αλλά όχι κάτω από τη σημαία του κόμματος. Κι έχουμε αρνηθεί, παρ’ ότι νεανικό κόμμα, να ιδρύσουμε Νεολαία στα πανεπιστήμια», ενώ στη συνέχεια απαντώντας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό είπε: «Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας για τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, όμως δε πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Η Ελλάδα έχασε χρήματα, και επί ΣΥΡΙΖΑ και επί ΝΔ, για το μεταναστευτικό. Η ευθύνη είναι τεράστια. Η χώρα λοιδορείται με τις εικόνες που βλέπουμε στα ΜΜΕ».

Για το θέμα των κατοχικών αποζημιώσεων ο Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετήθηκε λέγοντας: «Το Ποτάμι λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο, πρέπει να διεκδικήσει αποζημίωση για τις αρχαιότητες, αλλά δεν θα πρέπει να παρουσιάζεται στην Ευρώπη ως ο φτωχός συγγενής ο οποίος κάθε φορά που πρέπει να εκπληρώσει κάποιες υποχρεώσεις, γυρνάει στο παρελθόν και ψάχνει ενόχους». Στη συνέχεια ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στα θέματα διαπλοκής λέγοντας «Δεν θεωρώ ότι κάποιος πολιτικός Αρχηγός είναι διαπλεκόμενος. Το Ποτάμι όμως λέει ότι δεν θα δεχτεί καμία επίθεση χωρίς να δώσει απαντήσεις του ίδιου βάρους. Απαντώντας σε κάποια υπονοούμενα των ΣΥΡΙΖΑίων, ότι το Ποτάμι έχει σχέση με τη διαφθορά, λέω ότι εδώ είμαστε να συγκρίνουμε και τα βιογραφικά μας και την πορεία του καθενός».

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τη διάρκεια της ελεύθερης τοποθέτησης του, απηύθυνε ένα ερώτημα προς τους κυρίους Τσίπρα και Μεϊμαράκη λέγοντας: «το ερώτημά μας απέναντι στον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα είναι ένα: με ποιους θα κυβερνήσουν; Γιατί μας το κρύβουν; Ο κ. Μεϊμαράκης θα κυβερνήσει με τους υπουργούς του παρελθόντος; Και ο κ. Τσίπρας θα κυβερνήσει με τον κ. Παρασκευόπουλο τον ανοιχτών φυλακών; Με την κυρία Τασία των ανοιχτών συνόρων και με τον κ. Μπαλτά των κλειστών σχολείων; Θα πρέπει να δώσουν σήμερα μια απάντηση στον ελληνικό λαό».

Εξερχόμενος από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο Σταύρος Θεοδωράκης κάνοντας μια αποτίμηση του ντιμπέιτ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Συμπαρίσταμαι στους Έλληνες πολίτες που νομίζω πως παρακολούθησαν μια κουβέντα που δεν είχε πολύ ενδιαφέρον. Δεν κρατήθηκε το ενδιαφέρον του κόσμου. Θα ήταν καλύτερο να είχαν γίνει αποδεκτές οι προτάσεις του Κινήματός μας και να είχαμε σε όλα τα θέματα μια συζήτηση του ενός πολιτικού αρχηγού μ’ έναν άλλον πολιτικό αρχηγό. Δεν νομίζω ότι έγινε κανείς σοφότερος από το ντιμπέιτ αυτό».

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact