ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Προβλήματα στην κίνηση των λεωφορείων λόγω χιονόπτωσης -Εγκλωβίστηκαν σε Νεάπολη και Λιβάδι

Προβλήματα έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία και τη χιονόπτωση που ξεκίνησε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη στην κίνηση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ, κυρίως στα ορεινά των περιφερειακών δήμων.

Παρότι οι κεντρικοί δρόμοι στο πολεοδομικό συγκρότημα παραμένουν ανοιχτοί, υπάρχουν σημεία στα οποία η κίνηση των αστικών λεωφορείων είναι δύσκολη, με αποτέλεσμα είτε να τροποποιούνται τα δρομολόγια, είτε να ολοκληρώνονται χωρίς να καλύπτουν συγκεκριμένες δύσβατες περιοχές.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια κίνησης του Οργανισμού, Κατερίνα Σίσκου, υπήρξαν σημεία στα οποία εγκλωβίστηκαν αστικά λεωφορεία, με αποτέλεσμα είτε να μη μπορούν να ολοκληρώσουν το δρομολόγιό τους, είτε να μη μπορούν να προσεγγίσουν τους τερματικούς σταθμούς.
«Προβλήματα υπάρχουν στην οδό Επταπυργίου, όπου γίνεται εκτροπή της κίνησης του αστικού της γραμμής 28 από την περιοχή της Νεάπολης. Δυσκολίες έχουμε επίσης στη γραμμή 35 των Μετεώρων όπου έχουν εγκλωβιστεί οχήματα και δεν μπορούν να φτάσουν στον τερματικό σταθμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τις 40 Εκκλησιές όπου λόγω της ολισθηρότητας, τα λεωφορεία δεν μπορούσαν να ανέβουν την ανηφόρα και ζητήσαμε τη συνδρομή του δήμου για να καθαριστεί ο δρόμος» τόνισε στο Thestival η κα Σίσκου.

Προβλήματα εντοπίζονται και στους περιφερειακούς δήμους της ανατολικής Θεσσαλονίκης. «Το δρομολόγιο του 87 δεν πηγαίνει σε Λιβάδι και Περιστερά γιατί είναι μεγάλη η ποσότητα του χιονιού στους συγκεκριμένους οικισμούς. Μικροπροβλήματα είχαμε νωρίτερα και στη γραμμή 72 της Μηχανιώνας, ωστόσο, τα αντιμετωπίζουμε και εκτελείται κανονικά» κατέληξε η κα Σίσκου.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχει λόγος χρήσης αντιολισθητικών αλυσίδων στα λεωφορεία του Οργανισμού, καθώς η κυκλοφορία στη συντριπτική πλειοψηφία των δρόμων του πολεοδομικού συγκροτήματος διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact