ΑΠΟΨΕΙΣ

Θράσος αμέτρητο του Ερντογάν!

ΚΑΛΑ, να εμφανίζονται –δήθεν– ξαφνιασμένοι οι… λοιποί πώς πετυχαίνει ο Σουλτάνος να μετατάσσει την Τουρκία από εισβολέα –έκνομο, παράνομο και αιμοδιψή– σε ομοτράπεζο πρωταγωνιστή «ειρηνευτικών συνομιλιών» και συμμέτοχο σε ανάλογα κέρδη.

Πρόσφατο παράδειγμα, η σχιζοφρενικής έμπνευσης «ζώνη» Τουρκίας-Λιβύης, που ο Ερντογάν «αξιοποιεί» (ως έπραξε με την εισβολή στη Συρία, θυματοποιώντας τους Κούρδους).

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΕΡΤΗ

Στους δήθεν… ξαφνιασμένους, όμως, να μην εμφανίζονται και Ελληνοκύπριοι που… πρώτοι έχουν υποστεί τις συνέπειες της τουρκικής μετάταξης, συνεργούντων των υποκινητών της Άγκυρας και της επιτόπιας πέμπτης φάλαγγας.

(Αυτές, ακριβώς, τις μέρες –όπως συνηθίζεται σε κάθε έναρξη νέου έτους– αποδεσμευμένα έγγραφα του Βρετανικού Αρχείου υποδεικνύουν και αποδεικνύουν τη συνεργασία των προαναφερθέντων για μετατροπή της Δικοινοτικής σε Διζωνική –στη δεκαετία του ’90–, και –ταυτόχρονα– να προστεθεί η καταστροφική ουρά «της πολιτικής ισότητας» που πέρασε από τους Τουρκο–πιασμένους και στον ΟΗΕ.

Δεν αντιλήφθηκαν τι αποδέχτηκαν με την …ουρά της… ισότητας, ή το επιδίωξαν;

Η προσπάθειά τους να την επιφορτώσουν μια εικοσαετία νωρίτερα, γέρνει την πλάστιγγα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης.)

Όλο και πιο συχνά έρχεται στη σκέψη μας, η παρατήρηση του Δασκάλου μας, μ. Νεοκλή Σαρρή: Οι Τούρκοι εμφανίζονται σαν αλεπού, άμα νιώσουν ότι οι απέναντί τους είναι σαν φοβισμένες… κότες!

Και ακόμη χειρότερα, άμα οι κουτοπόνηροι σουλτανίσκοι συναπαντούνται με θύματά τους… κουτορνίθια που, καταληφθέντα από το σκανδιναβικό σύνδρομο, αναρτούν πίκετ στο στήθος τους, δηλωτικά: «Δεν φταίει η Τουρκία»!

Για να επανέλθουμε στην Τουρκία και τον… ειρηνιστή Σουλτάνο της, που ακκίζονται μεταξύ των «συνομιλητών», έθεσαν το ενδιαφέρον τους:

– Ανεξάρτητα από οποιαδήποτε πολιτειακή η άλλη αλλαγή στη Λιβύη, η θαλάσσια «ζώνη» που χάραξε η Τουρκία, να παραμείνει ανέγγιχτη και ανεπηρέαστη.

(Θράσος αμέτρητο!…)

apopseis.com

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Νεκρό 8χρονο κορίτσι – Βιάστηκε ομαδικά από 16 συγγενείς του!

Διακομίστηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο στομάχι, ενώ…

Νέες εξελίξεις για το νεκρό βρέφος: «Μήνυση, φουλ επίθεση…»

Έτοιμοι για μηνύσεις οι γονείς του μωρού σε…

Η Ελλάδα δώρισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ στην Αλβανία

Διεθνής Διάσκεψη Δωρητών – Η διεθνής κοινότητα συνεισφέρει…

«Ξύλο» στην Τουρκία από τον Μενέντεζ: «Έκανε η Ελλάδα κάτι;» – Ρόμπινσον: «Όχι Γερουσιαστά»

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ είναι ειλικρινής και πολύτιμος…

Έρχεται «ΟΑΕΔ για μετανάστες» για να αναλάβουν χωράφια σε όλη την Ελλάδα

Σχέδιο για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων…
contact