ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ: Φερόμενος εγκέφαλος του δικτύου κατασκοπείας στη Ρόδο ο γ.γ. του Τουρκικού Προξενείου

Αναβρασμός επικρατεί στη Ρόδο από την υπόθεση κατασκοπείας. Στο μικροσκόπιο των αρχών ο γ.γ. του Τουρκικού Προξενείου που φέρεται να είναι και ο εγκέφαλος της επιχείρησης. Τι βρήκαν οι Αρχές στα σπίτια των κατηγορουμένων. Υποψίες για ύπαρξη μεγαλύτερου κυκλώματος.

Συναγερμός σήμανε στη Ρόδο με την αποκάλυψη της υπόθεσης κατασκοπείας για λογαριασμό της Τουρκίας, σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις διάγουν πρωτοφανή ένταση με την τουρκική προκλητικότητα να χτυπά κόκκινο.

Κατηγορούμενοι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που φέρονται να συλλέγουν και να προωθούν στην Τουρκία φωτογραφίες και στοιχεία για πολεμικά πλοία, στρατιωτικές εγκαταστάσεις καθώς και όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις στα νησιά.

Η επιχείρηση προσεκτικά στημένη ώστε να μην κινήσει υποψίες: Ο ένας εργαζόταν ως ναυτικός και συγκεκριμένα ως μάγειρας από το καλοκαίρι έως και πριν από περίπου ένα μήνα σε πλοίο το οποίο έκανε το δρομολόγιο Καστελόριζο – Ρόδο – Κω, ώστε να μπορεί ανενόχλητα να φωτογραφίζει πολεμικά πλοία, στρατιωτικές θέσεις και εγκαταστάσεις στα νησιά.

Στη συνέχεια έστελνε το υλικό στον δεύτερο, ο οποίος εργάζεται στο προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο και μάλιστα σε υψηλόβαθμη θέση, καθώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διατελεί γενικός γραμματέας.

Ωστόσο, παρά το καμουφλάζ η επιχείρηση έγινε αντιληπτή από την ΕΥΠ που έθεσε σε παρακολούθηση τον ναυτικό ήδη από τον Αύγουστο.

Το Σάββατο η υπόθεση βγήκε στο φως καθώς σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δυο Ελλήνων μουσουλμάνων για κατασκοπεία, αλλά και για τον νόμο περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων έφεραν -σύμφωνα με πληροφορίες- στο φως στοιχεία που δένουν την υπόθεση, με τα ευρήματα – φορητοί υπολογιστές, usb, και κινητά τηλέφωνα- να έχουν ήδη σταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για ανάλυση και ανάκτηση όλων των δεδομένων.

Τι μεταδίδει η «Ροδιακή»:

Μία περίεργη υπόθεση κατασκοπείας απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, με τον εντοπισμό δύο Ελλήνων υπηκόων στη Ρόδο, ο ένας εργαζόμενος σε επιβατικό πλοίο της γραμμής Ρόδου-Καστελόριζου και ο άλλος υπάλληλος σε Προξενείο της Ρόδου.

Από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο Ελλήνων για παράβαση του άρθρου 148 Π.Κ. (κατασκοπεία) και του Α.Ν. 376/1936 (περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων) κατά συναυτουργία.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, ο ένας εργάζεται σε επιβατικό πλοίο, που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια διασύνδεσης της νήσου Ρόδου με τη νήσο Μεγίστη (Καστελόριζο) και ο δεύτερος εργάζεται σε Προξενική Αρχή στη Ρόδο.

Η όλη έρευνα της υπόθεσης έγινε σε στενή συνεργασία με την ΕΥΠ και τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος εργαζόμενος σε πλοίο της γραμμής, έβγαζε φωτογραφίες τα πολεμικά πλοία και τα έστελνε σε εργαζόμενο στο τουρκικό προξενείο στη Ρόδο.

Oι δύο άντρες παρακολουθούνταν εδώ και καιρό από μυστικούς αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας και πράκτορες της ΕΥΠ, καθώς φέρονται να διοχέτευαν πληροφορίες που θίγουν την εθνική ασφάλεια της χώρας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του άρθρου 148 του ποινικού κώδικα, το οποίο αφορά σε κατασκοπεία.

Επίσης κατηγορούνται για παράβαση νομού που αφορά σε μέτρα ασφάλειας οχυρών θέσεων.

«Έσπασε» και ομολόγησε ο 35χρονος

Όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ το protothema.gr, ο ελληνικής καταγωγής γραμματέας στο προξενείο της Ρόδου, είχε στρατολογήσει έναν 35χρονο μάγειρα Έλληνα μουσουλμάνο από τη Θράκη, ο οποίος εργαζόταν σε πλοίο που εκτελεί ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και του είχε αναθέσει να φωτογραφίζει τη διάταξη των στρατιωτικών πλοίων, της φρουράς αλλά και των στρατοπέδων.

Ο 35χρονος αρχικά αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια «έσπασε» και αποκάλυψε τι είχε συμβεί.

Η υπόθεση λαμβάνει διαστάσεις κατασκοπευτικού θρίλερ καθώς παραμένει άγνωστο από ποιους είχε στρατολογηθεί και για ποιο λόγο ένας από τους γραμματείς του τουρκικού προξενείου της Ρόδου, τι ακριβώς έχει δώσει ο 35χρονος στον γραμματέα ο οποίος είναι και αυτός Έλληνας μουσουλμάνος από τη Θράκη και το κυριότερο αν υπήρχε δίκτυο που είχε στρατολογήσει και άλλα άτομα.

Από τις έρευνες που έγιναν στις οικίες του γραμματέα και του 35χρονου βρεθήκαν και κατασχέθηκαν lap top και usb τα οποία έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact