ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ χωρίς τέλος με τις διαπραγματεύσεις

Θρίλερ χωρίς τέλος με τις διαπραγματεύσεις

Όλα τα ανοιχτά ζητήματα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την Ευρώπη έβαλε στο τραπέζι της αίθουσας συνεδριάσεων του Μεγάρου Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο, σε μία μαραθώνια σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα σε Ελλάδα και Ευρωπαίους εταίρους σε δημοσιονομικά ζητήματα, όσο και για την απόσταση που χωρίζει κυβέρνηση και δανειστές σε ασφαλιστικό και εργασιακά κι εξουσιοδότησε την ομάδα διαπραγμάτευσης του Brussels Group να συνεχίσει από αύριο τις διαπραγματεύσεις με επιδίωξη μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής «κλεισμένα μέτρα» στο δρόμο προς την τελική συμφωνία θεωρούνται τα εξής:

*Η πλήρης ανεξαρτησία των αρχών φορολογικής διοίκησης, ουσιαστικά δηλαδή της Γενικής Γραμματείας Εσόδων. Πρόκειται για κίνηση την οποία εξ αρχής είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση και αποτελούσε και πάγιο αίτημα των εταίρων.

*Κίνητρα για να εμφανιστούν οι «κρυμμένες» καταθέσεις. Είναι η γνωστή ρύθμιση που έχει προαναγγείλει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να επιστρέψουν – πληρώνοντας έναν εφ’ άπαξ φόρο – αδήλωτα ποσά που έχουν βγει σε καταθέσεις στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο φόρος θα κυμαίνεται από 15% έως 20%.

*Δήλωση μη καταβληθέντων φόρων προηγούμενων ετών. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να δηλώσουν και να πληρώσουν το φόρο που τους αναλογούσε ακόμα και δέκα χρόνια πίσω, χωρίς την παραμικρή προσαύξηση.

*Υποχρεωτική πληρωμή με πιστωτικές κάρτες για κάθε συναλλαγή πάνω από 70 ευρώ στα νησιά. Το μέτρο είναι πιθανό να εφαρμοστεί πιλοτικά ακόμη και από την 1η Ιουνίου.

*Φόρος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία. Οι έως τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι είτε θα επιβληθεί φόρος από 3% έως 6% στη διαμονή, είτε θα υπάρξει εφ΄άπαξ τέλοςδιανυκτέρευσης ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου.

*Λοταρία αποδείξεων. Είναι η γνωστή, αρχική πρόταση Βαρουφάκη που προβλέπει κληρώσεις «επιβράνευσης» στους καταναλωτές που παίρνουν αποδείξεις.

Οι υπουργοί αποχώρησαν χωρίς δηλώσεις.

Τη βασική εισήγηση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει και το ρόλο του συντονιστή στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς. Σε πολλές από τις ενότητες που άνοιξαν τοποθετήθηκε και ο Γιάννης Δραγασάκης. Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο η τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη δεν εστίασε στον πυρήνα των μέτρων, αλλά στις στρατηγικές επιδιώξεις στη συζήτηση με την τρόικα.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact