ΑΘΛΗΤΙΚΑ

θύμα του VAR και του διαιτητή Σιδηρόπουλου ο Παναθηναϊκός

Η ΑΕΛ νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όμως, για άλλη μια φορά οι «πράσινοι» ήταν το… θύμα του VAR και των διαιτητών!

Η Λάρισα έπαιξε καλά, το ίδιο όμως και ο Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» για άλλη μια φορά ήταν το… θύμα του VAR και του διαιτητή Σιδηρόπουλου, δεν άξιζαν με βάση την εικόνα τους να χάσουν αλλά οι «βυσσινί» έφυγαν νικητές 2-1 από το ΟΑΚΑ χάρη στα γκολ των Μιλοσάβλιεβιτς και Ουάρντα, ενώ για το «τριφύλλι» σκόραρε ο Ζαχίντ. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, έχει κάθε δικαίωμα να είναι ξανά… έξαλλος – όχι πως θα βγει και κάτι από αυτό όσο συνεχίζει να μην τον σέβεται κανένας – τόσο για το ακυρωθέν γκολ του Καμπετσή, όσο και για τη μη αποβολή του Ουάρντα για μπουνιά στον Σένκεφελντ αλλά και για το πέναλτι που δεν δόθηκε πάνω στον Κουρμπέλη από σπρώξιμο του Μόρα στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων.

Το τελικό αποτέλεσμα, βέβαια, για άλλη μια φορά φέρνει τον Παναθηναϊκό στον ίδιο παρανομαστή της… γκρίνιας και της εσωστρέφειας, που έκαναν ξανά την εμφάνισή τους στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» σε καμία περίπτωση δεν άξιζαν να χάσουν αυτό το ματς, ωστόσο, και πάλι δεν μπόρεσαν να πάρουν δεύτερη συνεχόμενη νίκη και να… αναπνεύσουν ελεύθερα. Μετά το διπλό στο Περιστέρι, ήρθε η εντός έδρας ήττα από τη Λάρισα στο ΟΑΚΑ για να επαναφέρει τα… σύννεφα. Το «τριφύλλι» έμεινε στους 8 βαθμούς, με την ΑΕΛ να πηγαίνει στους 12…

Έτσι έπαιξαν…

Ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε το 4-2-3-1 για τον Παναθηναϊκό, με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Οι Αποστολάκης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ινσούα ήταν οι τέσσερις της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά, με τους Δώνη και Κουρμπέλη στα αμυντικά χαφ. Στο δεξί άκρο ο Μπουζούκης, στο αριστερό ο Χατζηγιοβάνης και ο Ζαχίντ ήταν πίσω από τον Καμπετσή που και πάλι ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Γρηγορίου προτίμησε το 3-5-2 για τη Λάρισα με τον Κρίστινσον στα γκολπόστ. Οι Μόρας, Μιχαήλ και Μπράλιτς ήταν οι τρεις της άμυνας, με τον Μπέρτο δεξιά και τον Στάνκοβιτς αριστερά. Οι Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς και Κάτσε ήταν στη μεσαία γραμμή με τους Ουάρντα και Ντάουντα να συνδυάζονται στην επιθετική γραμμή.

Σοκ στα… σαράντα δευτερόλεπτα και λάθος ξανά στο VAR
Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο ΟΑΚΑ, η Λάρισα κατάφερε να ανοίξει το σκορ! Στην πρώτη επίθεση του αγώνα, για την ακρίβεια στα 40’’, ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Διούδη κι έβαλα τους Θεσσαλούς μπροστά στο σκορ. Μετά το… σοκ του 0-1, ο Παναθηναϊκός σταδιακά άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και να γίνεται απειλητικός. Περισσότερο από την αριστερή πλευρά με τον Χατζηγιοβάνη να δημιουργεί καταστάσεις, το «τριφύλλι» ήθελε να φτάσει σε μια γρήγορη ισοφάριση.

Οι «πράσινοι» είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Καμπετσή, από γύρισμα του Αποστολάκη, λίγο πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας, ενώ έφτασαν στο γκολ στο 35’ όμως αυτό μετά από τη χρήση του VAR από τον Σιδηρόπουλο ακυρώθηκε. Σε μια απόφαση που θα συζητηθεί, αφού ο Δώνης φαίνεται να μην κάνει καμία παράβαση πάνω στον τερματοφύλακα Κρίστινσον, πριν φτάσει η μπάλα στον Καμπετσή που την έστειλε στα δίχτυα. Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να… πολιορκεί την ΑΕΛ, με τους «βυσσινί» να προσπαθούν να βρουν χώρο στην κόντρα κάτι που έκαναν στις καθυστερήσεις αλλά ο Αποστολάκης με εξαιρετικό τάκλιν πρόλαβε τον Ντάουντα. Αυτή ήταν κι η τελευταία καλή στιγμή πριν το τέλος του ημιχρόνου με το 0-1 να είναι το αποτέλεσμα.

Ο Ουάρντα έκανε… ζημιά, το VAR κι ο Σιδηρόπουλος τον αποτελείωσαν!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, παρότι η ομάδα του είχε το προβάδισμα, ο Γρηγορίου έκανε κίνηση από τον πάγκο. Ο τεχνικός της ΑΕΛ έβαλε στο ματς τον Φατιόν αντί του Κάτσε, για να δυναμώσει κι άλλο ανασταλτικά αφού έβλεπε πως το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήταν θέμα χρόνου. Οι «πράσινοι» πίεσαν πολύ με το… καλημέρα, με τους «βυσσινί» να ψάχνουν την κόντρα για να κάνουν ξανά τη «ζημιά». Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε στο 57’ όταν όλος ο Παναθηναϊκός ήταν ψηλά, ο Χατζηθεοδωρίδης έκανε λάθος και ο Ουάρντα έφυγε μόνος του προς την εστία, ντρίμπλαρε και τον επερχόμενο Αποστολάκη και κατάφερε να πλασάρει ωραία για το 2-0 και να βάλει για τα καλά σε θέση οδηγού την ΑΕΛ.

Θα μπορούσε, βέβαια, ο ίδιος παίκτης να την καταδικάσει αν ο Σιδηρόπουλος αλλά και ο VAR έβλεπαν την γροθιά που έριξε στον Σένκεφελντ και είχε αποβληθεί. Διότι η φάση αυτή ήταν δυο-τρια λεπτά μετά τη μείωση του σκορ από τον Ζαχίντ, με φοβερό πλασέ στο 62’ του αγώνα. Ο Δώνης από αυτό το σημείο και μετά τα έπαιξε όλα για όλα, έριξε στο ματς και Μακέντα, και Κολοβό και Μπεκ, ενώ έβγαλε και τον Σένκεφελντ γυρίζοντας στόπερ τον Κουρμπέλη.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε αρκετά, είχε καλές στιγμές κυρίως με κάποια σουτ εκτός περιοχής αφού… όλη η Λάρισα ήταν μέσα στην περιοχή και έδιωχνε μακριά από την περιοχή της τη μπάλα κι αυτό ήταν το σκηνικό μέχρι και το 97’ όταν και τελείωσε το ματς. Στην τελευταία φάση, βέβαια, σε φάουλ που κέρδισε ο Παναθηναϊκός από πλάγια δεξιά, υπάρχει σπρώξιμο του Μόρα πάνω στον Κουρμπέλη που δεν καταλογίστηκε παρά τη χρήση VAR, ενώ στη φάση αυτή ο προωθημένος Διούδης (!) έπιασε κεφαλιά που πέρασε λίγο έξω από την εστία του Κρίστινσον! Ο Σιδηρόπουλος πήγε στο VAR, δεν έδωσε τίποτα και τελείωσε το ματς. Με τη λήξη υπήρξε… σόου από τον Ουάρντα και τους υπόλοιπους παίκτες της Λάρισας στον πάγκο, που δεν σταμάτησαν τις προκλήσεις με μοναδική εξαίρεση τον Μόρα ο οποίος προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πράγματα και τους «πράσινους» που ήταν έξαλλοι…

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (78’ Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60’ Μπεχ), Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Μπουζούκης, Καμπετσής (56’ Μακέντα)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπέρτος, Μόρας, Μιχαήλ, Μπράλιτς, Στάνκοβιτς, Σετσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Κάτσε (46’ Φατιόν), Ουάρντα (86’ Ουάρντα), Ντάουντα (67’ Χαλκιαδάκης)

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact