ΕΛΛΑΔΑ

Τί αποκαλύπτει άνθρωπος που παρακολούθησε μαζί με τη Πισπιρίγκου το σεμινάριο Εγκληματολογίας

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα. Αποκαλύπτεται ότι ένα μήνα προτού συλληφθεί η κατηγορούμενη, αναζητούσε στο ίντερνετ πληροφορίες από σεμινάριο εγκληματολογίας, ενώ έγγραφο ντοκουμέντο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της ότι δεν γνώριζε την ουσία κεταμίνη, έφερε στο φως ο συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ένα μήνα μετά την σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου και ενώ η ίδια αρνείται ότι έχει κάνει όσα της καταλογίζονται, η μία αποκάλυψη διαδέχεται την άλλη.

Δέκα ημέρες πριν συλληφθεί, η Πισπιρίγκου αναζητούσε πληροφορίες σε διαδικτυακό σεμινάριο εγκληματολογίας. Ένα online πρόγραμμα που είχε παρακολουθήσει για 7 ολόκληρους μήνες , αμέσως μετά το θάνατο της μικρής Ίριδας και το οποίο όμως είχε ήδη είχε ολοκληρωθεί

«Επισκέφθηκα την πλατφόρμα στις 30 Μαρτίου όταν έγινε γνωστή η σύλληψη της 33χρονης. Από την αυτόματη ενημέρωση φαινόταν ότι η ίδια είχε επισκεφτεί την πλατφόρμα του σεμιναρίου «πριν από δέκα μέρες», δηλαδή στις 20 ή 21 Μαρτίου, δηλαδή σε ένα χρόνο που δεν είχε λόγο να το κάνει γιατί το σεμινάριο είχε τελειώσει», δήλωσε ο άνθρωπος που παρακολουθούσε με τη Ρούλα το σεμινάριο εγκληματολογίας.

«Θυμάμαι επίσης ότι μια μέρα συζητούσαμε για ώρα, ότι για να κριθείς ένοχος πρέπει ο δικαστής να είναι απολύτως βέβαιος», συμπλήρωσε.

Αυτή είναι η μαρτυρία συμφοιτητή της που αποκάλυψε η εκπομπή LIVE NEWS. Το ερώτημα που καλείται να απαντήσει η 33χρονη κατηγορούμενη ξεκάθαρο. Τι αναζητούσε στο σεμινάριο εγκληματολογίας;

Τα μηνύματα στους γιατρούς

Τα μηνύματα που έστελνε στους γιατρούς η 33χρονη κατηγορούμενη πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. Τα συγκεκριμένα μηνύματα στάλθηκαν τον Ιούνιο του 2021, όταν η 9χρονη Τζωρτζίνα ήταν ακόμη διασωληνωμένη στη ΜΕΘ.

«Ό,τι περνάει από το χέρι θα το κάνουμε για να το έχει και ειλικρινά σας μιλάω ας ακούσω μια φορά να με λέει μαμά ξανά και δε θέλω τίποτα άλλο. Μακάρι κάθε μέρα προσεύχομαι.. Να γυρίσει πίσω, αυτό το παιδί ήταν και είναι τα πάντα για εμάς. Αποσωληνώθηκε γιατρέ μου σταθερή όλα καλά», έλεγε το μήνυμα της Πισπιρίγκου στους γιατρούς.

«Εκείνη την περίοδο σημειώνεται πως υπήρχαν καταγγελίες των γιατρών και νοσηλευτών πως η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφάνιζε μία παντελώς αδιάφορη στάση και υποκριτική», αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Ήξερε την κεταμίνη

Έγγραφο ντοκουμέντο που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Πισπιρίγκου ότι δεν γνώριζε την ουσία κεταμίνη έφερε στο φως Βασίλης Λαμπρόπουλος. Το έγγραφο ήταν πάνω από το κρεβάτι της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο του Ρίου και σημείωνε με σαφήνεια τις ποσότητες κεταμίνης που πρέπει να λάβει η 9χρονη, μόνο εάν αυτό κρίνονταν απαραίτητο από τους γιατρούς.

Ο γιατρός που παρακολουθούσε την Τζωρτζίνα Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε στην εκπομπή του MEGA «Χαμογέλα και πάλι» πότε και υπό ποιες συνθήκες δόθηκε κεταμίνη στην 9χρονη.

«Η Τζωρτζίνα είχε λάβει κεταμίνη μία φορά σε αυστηρά θεραπευτική δόση τα ξημερώματα της 14ης Απριλίου του 2021 για την διατήρηση της καταστολής ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένη και υποστηριζόμενη μηχανικά μέσω αναπνευστήρα», δήλωσε ο κ. Ηλιάδης.

Εξήγησε μάλιστα το πρωτόκολλο που ακολουθείται στη μονάδα Παίδων.

«Δίνεται αφού υπολογιστεί αυστηρά και καταγραφεί η δόση από τους εντατικολόγους Παίδων. Μετά την χρήση, η αμπούλα καταγράφεται και υπογράφεται από τον ιατρό που την έδωσε. Την επόμενη ημέρα ενημερώνεται το κεντρικό φαρμακείο το οποίο και αντικαθιστά αμέσως την κεταμίνη, έτσι ώστε η ποσότητα να παραμένει σταθερά στις 3 αμπούλες που φυλάσσονται σε χώρο κλειδωμένο μέσα στην εντατική μας», συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος της 33χρονης κατηγορούμενης όμως, μιλώντας στην εκπομπή, υποστηρίζει ότι στη δικογραφία αναφέρονται δύο ημερομηνίες που δόθηκε κεταμίνη στο παιδί.

Από τη μητέρα του Δασκαλάκη η καταγγελία

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε σήμερα μάρτυρας από το οικογενειακό περιβάλλον των δυο οικογενειών την καταγγελία για την κακοποίηση της Τζωρτζίνας είχε κάνει στο χαμόγελο του παιδιού η μητέρα του Δασκαλάκη.

«Υπάρχουν 20 περιπτώσεις εξάδελφων η κατηγορούμενη δεν έχει τόσα ξαδέλφια», δήλωσε ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος.

Τη βοήθησε να σβήσει τα ίχνη

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» αναμένεται να καταθέσει στις αρχές ο συγγενής τεχνικός της Πισπιρίγκου που φέρεται ότι την βοηθούσε να διαγράφει τα ηλεκτρονικά της ίχνη από το διαδίκτυο.

«Η απάντησή της είναι αρνητική δεν υπάρχει τέτοιο πρόσωπο», ξεκαθάρισε ο δικηγόρος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι αθώα και σε κάθε τόνο δηλώνει πως αυτό που την απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να βγει από τη φυλακή . Το αίτημα αποφυλάκισης πάντως φαίνεται ότι προς το παρόν έχει παγώσει.

Δεν θα γίνει εκταφή για τη Μαλένα και την Ίριδα

Μέχρι τέλος Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα της επιτροπής Κριεκούκη-Καλόγρυα αναφορικά με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Σημειώνεται πως δεν θα χρειαστεί να γίνει εκταφή των παιδιών.

Κομβικής σημασίας τα πορίσματα, καθώς θα καθορίσουν τις περαιτέρω κινήσεις από τους εισαγγελικούς λειτουργούς που εποπτεύουν την προανακριτική εξέταση, αν θα κληθούν και άλλοι μάρτυρες για κατάθεση, όπως επίσης και αν θα καταστούν και άλλοι ύποπτοι αξιόποινων πράξεων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact