ΥΓΕΙΑ

Τη δέκατη όγδοη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας καταλαμβάνει η Ελλάδα

Στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου τουρισμού υγείας αναρριχήθηκε η Ελλάδα, αφού σύμφωνα με αποτελέσματα του οργανισμού “Medical Tourism Climate Survey” το τρέχον έτος κατέλαβε τη 18η θέση ανάμεσα σε 85 ιατρικά “προηγμένες” χώρες. Προσελκύει ασθενείς και συνοδούς από την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Ινδία, ακόμα και από τη Βρετανία, ενώ οι βασικοί τομείς που αναδεικνύουν την Ελλάδα στη νέα αυτή μορφή τουρισμού είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση και η πλαστική χειρουργική.

Τα παραπάνω στοιχεία παρέθεσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης στη διάρκεια συνάντηση εργασίας με τίτλο: «Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη – Θεσσαλονίκη» που πραγματοποιήθηκε απόψε, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Κεφαλογιάννη ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να εμπλουτίσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως τουριστικές υποδομές, σύγχρονες ιατρικές μονάδες, επιστήμονες και ιατρικό προσωπικό με επάρκεια, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν μεθοδικά βήματα, με συγκεκριμένη στόχευση και προγραμματισμό για την ανάδειξη του νέου αυτού τουριστικού προϊόντος. Η υπουργός αναφέρθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που όπως είπε, διαθέτει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα στην ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού και αναφέρθηκε στο αεροδρόμια, στις ξενοδοχειακές υποδομές, αλλά και στο ιατρικό δυναμικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος υπογράμμισε ότι με την ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού τα οφέλη για την πόλη θα είναι πολλαπλά. Είπε όμως ότι απαιτούνται ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες αλλά και υποδομές (καθαριότητα, κυκλοφοριακό, κ.α.) προκειμένου – όπως είπε χαρακτηριστικά – οι ασθενείς και οι συνοδοί τους “να περάσουν πολύ καλά” στην Ελλάδα. Επίσης, ο εκπρόσωπος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Αποστολόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις δυνατότητες που διαθέτει το ιατρικό κέντρο, από άποψη εξοπλισμού και προσωπικού, και στις δυνατότητες που διανοίγονται για ολόκληρη την τοπική οικονομία από την αύξηση του ρεύματος στον τουριστικό τουρισμό.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact