ΥΓΕΙΑ

Τη δέκατη όγδοη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού υγείας καταλαμβάνει η Ελλάδα

Στις κορυφαίες θέσεις του παγκόσμιου τουρισμού υγείας αναρριχήθηκε η Ελλάδα, αφού σύμφωνα με αποτελέσματα του οργανισμού “Medical Tourism Climate Survey” το τρέχον έτος κατέλαβε τη 18η θέση ανάμεσα σε 85 ιατρικά “προηγμένες” χώρες. Προσελκύει ασθενείς και συνοδούς από την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Ινδία, ακόμα και από τη Βρετανία, ενώ οι βασικοί τομείς που αναδεικνύουν την Ελλάδα στη νέα αυτή μορφή τουρισμού είναι η εξωσωματική γονιμοποίηση και η πλαστική χειρουργική.

Τα παραπάνω στοιχεία παρέθεσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος Γιώργος Τσακίρης στη διάρκεια συνάντηση εργασίας με τίτλο: «Ο Ιατρικός Τουρισμός στην Πράξη – Θεσσαλονίκη» που πραγματοποιήθηκε απόψε, παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη.

Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων η κ. Κεφαλογιάννη ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να εμπλουτίσει το επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα διαθέτει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως τουριστικές υποδομές, σύγχρονες ιατρικές μονάδες, επιστήμονες και ιατρικό προσωπικό με επάρκεια, αλλά τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν μεθοδικά βήματα, με συγκεκριμένη στόχευση και προγραμματισμό για την ανάδειξη του νέου αυτού τουριστικού προϊόντος. Η υπουργός αναφέρθηκε και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που όπως είπε, διαθέτει η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα γενικότερα στην ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού και αναφέρθηκε στο αεροδρόμια, στις ξενοδοχειακές υποδομές, αλλά και στο ιατρικό δυναμικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος υπογράμμισε ότι με την ανάδειξη του ιατρικού τουρισμού τα οφέλη για την πόλη θα είναι πολλαπλά. Είπε όμως ότι απαιτούνται ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες αλλά και υποδομές (καθαριότητα, κυκλοφοριακό, κ.α.) προκειμένου – όπως είπε χαρακτηριστικά – οι ασθενείς και οι συνοδοί τους “να περάσουν πολύ καλά” στην Ελλάδα. Επίσης, ο εκπρόσωπος του Διαβαλκανικού Ιατρικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Αποστολόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις δυνατότητες που διαθέτει το ιατρικό κέντρο, από άποψη εξοπλισμού και προσωπικού, και στις δυνατότητες που διανοίγονται για ολόκληρη την τοπική οικονομία από την αύξηση του ρεύματος στον τουριστικό τουρισμό.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact