ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Τι έχουν να κρύψουν οι ΗΠΑ στη Συρία;

Κάτι πραγματικά τρομακτικό συμβαίνει στη Συρία, λέει ο Αμερικανός πεζοναύτης Gordon Duff, προσθέτοντας ότι τα Δυτικά ΜΜΕ παραμένουν ύποπτα σιωπηλά για το θέμα.

Υπάρχουν πολλές μάχες που διεξάγονται σε όλη τη Συρία, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία, το Καμερούν, τη Νιγηρία, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία και τη Λιβύη, που συνοδεύονται από διάφορες τοπικές συγκρούσεις, επεσήμανε ο βετεράνος του Βιετνάμ και αρχισυντάκτης του Veterans Today, Gordon Duff, προσθέτοντας ότι τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ προτιμούν να σιωπούν όσον αφορά τα περισσότερα από αυτά τα θέματα.

«Αν διαβάσετε τις εφημερίδες, δεν υπάρχει πόλεμος, δεν υπάρχουν πόλεμοι, δεν υπάρχει ISIS [ISIL], δεν υπάρχει al-Nusra, καμία αποτυχημένη συμφωνία του Μινσκ με καθημερινό βομβαρδισμό, κανένας βομβαρδισμός στην Υεμένη, καμία κατεστραμμένη αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας, τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει, τίποτα από αυτά δεν συνέβη ποτέ», παρατήρησε ο Duff με μια δόση ειρωνείας στο άρθρο του για το New Eastern Outlook.

«Πράγματι, ο υπό αμερικανική ηγεσία συνασπισμός έχει κάτι να κρύψει», τόνισε ο βετεράνος.

Ο Duff υπενθύμισε ότι πριν από λίγες ημέρες, δύο μαχητικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ επιτέθηκαν στον σταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στο Χαλέπι και σε ένα ξεχωριστό μετασχηματιστικό συγκρότημα, βυθίζοντας 2,5 εκατομμύρια Σύριους στο σκοτάδι.

Παραδόξως, αυτή η επίθεση δεν είχε ως στόχο τρομοκράτες ή ένα «καθεστώς», σημείωσε ο βετεράνος πεζοναύτης. Στην πραγματικότητα, τα αμερικανικά πολεμικά αεροπλάνα στόχευαν τη βασική υποδομή της μεγαλύτερης πόλης της Συρίας. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ειρηνικών πολιτών, «όχι μόνο χειριστές εγκαταστάσεων και μηχανικούς, αλλά τις συνήθεις παράπλευρες απώλειες που έρχονται με όλες τις αμερικανικές επιθέσεις».

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται, το περιστατικό παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό παραμελημένο από τα αμερικανικά κύρια ΜΜΕ.

Υπάρχει και μια άλλη ιστορία, «ακόμα πιο περίεργη και ενδεικτική», η οποία δεν έχει αναφερθεί καν. Ο Duff διηγήθηκε ότι οι Ρώσοι ανακάλυψαν μια «μυστηριώδη βομβαρδισμένη περιοχή» που βρίσκεται στη Συρία κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

«Υπάρχει μια περιοχή που κανείς δεν έχει ΄επίσημα βομβαρδίσει΄, ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Ρώσοι, ή οι Σύριοι, αλλά μια περιοχή που έχει βομβαρδιστεί, ακριβώς το ίδιο, όχι μία, αλλά δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες φορές, εγκαταλελειμμένα χωριά βομβαρδίστηκαν ξανά και ξανά σύμφωνα με το Ρώσο διοικητή, «σαν κάποιος να μην είχε τίποτα άλλο να κάνει», υπογράμμισε ο βετεράνος πεζοναύτης.

«Ξέρεις, πολλοί είχαν αναρωτηθεί, πώς αφού έγιναν 6.000 επιδρομές εναντίον του ISIS, έγινε τόση λίγη ζημιά; Πέταξαν όλοι εναντίον του… πουθενά, επειδή δεν είχαν τίποτα άλλο να κάνουν;», ρώτησε ο Duff.

Οπότε, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα στην περιοχή; Ποιος πολεμάει ποιον;

Και εδώ μπαίνει η Τουρκία. Σε αντίθεση με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, που είχε εγκαταλείψει το συνασπισμό των ΗΠΑ εδώ και πολύ καιρό, η Τουρκία συνεχίζει να μάχεται το Ισλαμικό Κράτος. Επιπλέον, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία «έχει πετάξει πάνω από 6.000 εξόδους, ακόμη περισσότερες από ό,τι το σύνολο της αμερικανικής συμμαχίας ενάντια στο ISIL», σημείωσε ο Duff.

Αλίμονο, υπάρχει η τριβή, τόνισε: «Το 90% των αεροπορικών επιθέσεων είναι μέσα στην ίδια την Τουρκία και το 100% είναι εναντίον των Κούρδων».

Η Τουρκία βομβάρδισε μαχητές του PKK (Κουρδικό Εργατικό Κόμμα), ακόμα και εθελοντές του YPG, οι οποίοι πολέμησαν μαζί με την υπό αμερικανική ηγεσία συμμαχία ενάντια στο ISIL. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουάσιγκτον δεν είπε τίποτα προς απάντηση.

«Σήμερα, μάχες γίνονται σε ολόκληρη τη Συρία, το Ιράκ, την Υεμένη, τη Σαουδική Αραβία, το Καμερούν, τη Νιγηρία, το Αφγανιστάν, την Ουκρανία και τη Λιβύη με ΄αψιμαχίες΄ σε Ισραήλ / Παλαιστίνη, Λίβανο και το μεγαλύτερο μέρος της Αφρικής. Ούτε ένα άρθρο σε σημαντικά ΜΜΕ στις ΗΠΑ δεν αναφέρουν έστω και ένα από αυτά τα έθνη, ούτε καν ανεπίσημα», τόνισε ο Duff.

ΠΗΓΗ

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact