ΚΟΣΜΟΣ

Τι γράφει ο ιταλικός Τύπος για την κόντρα της Ρώμης με την Κομισιόν

Θρυαλλίδα έντασης η κατάρτιση του προϋπολογισμού

Με τη νέα σύγκρουση Ρώμης – Βρυξελλών, με αναφορά και στην επιστολή την οποία παρέδωσε χθες βράδυ ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Τζοβάνι Τρία, ασχολείται σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

«Η Ευρώπη δεν μας εμπιστεύεται, ο προϋπολογισμός έγινε κομμάτια» γράφει η La Repubblica. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης, «η κυβέρνηση δεν έχει επίγνωση της κατάστασης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τη στάση του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε στις διεθνείς συναντήσεις του. Δείχνει να μην κατανοεί τι ακριβώς διακυβεύεται». Στην πραγματικότητα, προσθέτει, τόσο ο Λουίτζι Ντι Μάιο των Πέντε Αστέρων όσο και ο Ματτέο Σαλβίνι της Λέγκα αγνοούν τον πραγματικό κίνδυνο: Να βρεθεί, η Ιταλία, αντιμέτωπη με κρίση ρευστότητας των τραπεζών, όπως συνέβη το 2011.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa όμως, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ιταλός πρωθυπουργός σκέφτεται ακόμη και το ενδεχόμενο να κάνει βήμα πίσω και να παραιτηθεί, σε περίπτωση που η κατάσταση εκτραχυνθεί.

Αλλά η Corriere della Sera αναφέρει ότι η Λέγκα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να στηρίζει την παρούσα κυβέρνηση, «τουλάχιστον μέχρι τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, διότι το κόμμα του Σαλβίνι θεωρεί ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική». Όπως υπογραμμίζει η Corriere, ένα από τα κύρια σχέδια του Σαλβίνι είναι να μπορέσει να πάρει περισσότερες ψήφους από τα Πέντε Αστέρια, στις εκλογές του Μαΐου, και να μπορέσει να επιλέξει τον νέο Ιταλό επίτροπο στην Κομισιόν. «Κάτι που θα έχει μεγάλο αντίκτυπο και σε εσωτερικό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό, η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να πέσει μέχρι την άνοιξη. Διότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».

Η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, τέλος, διερωτάται αν μια χώρα μπορεί να κυβερνηθεί αποτελεσματικά από δύο πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν ένα κοινό σχέδιο για το μέλλον, αλλά μόνον «μια επιχειρησιακή συμφωνία». Διότι «με τη γενικόλογη αναφορά στη θέληση να αλλάξουν τα πράγματα, είναι πιθανό να υποτιμήθηκαν οι διαφορές της κοινωνικής και εκλογικής βάσης της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων», όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact