ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Τι κάνει σήμερα η Βίκυ Πρωτογεράκη;

Τη γνωρίσαμε μέσα από πετυχημένα σίριαλ, όπως «Μαρία η άσχημη», «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη» και «Η ζωή της άλλης», παραγωγές που γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Κατάφερε, επίσης, να ξεχωρίσει και στη μεγάλη οθόνη, λαμβάνοντας μέρος στις ταινίες «Γαμήλιο πάρτι», «Fishtale» (με πρωταγωνιστή τον Billy Zαne) και «Peppermint».

Ιδιαίτερη θέση στο βιογραφικό και στην καρδιά της κατέχει πάντα το θέατρο, στο οποίο έχει κάνει αξιόλογες συνεργασίες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Βίκυ Πρωτογεράκη μοιράζεται ανάμεσα σε δύο μεγάλες αγάπες, την υποκριτική και τη δικηγορία, αφού η ηθοποιός, η οποία εξακολουθεί να υπηρετεί την τέχνη της, τα πρωινά βρίσκεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Εκεί βάζει στην άκρη την… καλλιτέχνιδα και ως δικηγόρος αγορεύει και καταφέρνει, μάλιστα, να κερδίζει δύσκολες ποινικές υποθέσεις.

Η Βίκυ Πρωτογεράκη στις αίθουσες των δικαστηρίωνΗ Βίκυ Πρωτογεράκη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα στενά της Πλάκας. Από μικρή συνήθιζε να κάνει… μηνύσεις! Ηταν το αγαπημένο της παιχνίδι ως παιδί. Οταν ήταν πέντε ετών, οι γονείς και οι φίλοι τους την έβαζαν να κάνει μιμήσεις, αφού ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχα. Μάλιστα, φορούσε τα κατάλληλα ρούχα και αξεσουάρ κι έτσι προκαλούσε ακόμη περισσότερο το γέλιο. Αλλες φορές πάλι ανέβαζε παραστάσεις με τα παιδιά της γειτονιάς της, κάνοντας και τη διανομή των ρόλων. Από πολύ νωρίς η μαμά και ο μπαμπάς της είχαν διαβλέψει πως η Βίκυ θα γινόταν ηθοποιός, αλλά και δικηγόρος!

Στο σινεμά όπου έβλεπαν ταινίες τής είχαν, άλλωστε, ειδική καρέκλα, ενώ, όταν επέστρεφαν σπίτι, το κοριτσάκι στηνόταν στον καθρέφτη και προσπαθούσε να μιμηθεί την πρωταγωνίστρια του φιλμ που μόλις είχε παρακολουθήσει.

«Κλείδωσε το αυτοκίνητο και άρχισε να μου σηκώνει το φόρεμα – Τον έβλεπα να ξεφεύγει , άρχισε να αυνανίζεται»

Δημοσιεύτηκε από Fnews.gr στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Στο Εθνικό Θέατρο

Η Βίκυ απέκτησε το πτυχίο της Νομικής παράλληλα με εκείνο του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο πήρε με άριστα, κι έτσι επί οκτώ χρόνια ως αριστούχα έπαιζε σε παραστάσεις που σκηνοθετούσαν σπουδαίοι δημιουργοί, όπως ο Αλέξης Σολωμός, ο Γιώργος Μιχαηλίδης, ο Γιάννης Χουβαρδάς, ακόμη και ο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Από το 1998 κατάφερνε να συνδυάζει τα τηλεοπτικά πλατό με τα δικηγορικά έδρανα και τις ανακρίσεις με τις θεατρικές πρόβες.

Ομως τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης, περνάει περισσότερο χρόνο στα δικαστήρια. «Μου λείπει πολύ το θέατρο και προσπαθώ να βρω χρόνο για να συμμετέχω σε μια παράσταση που θα παίζεται δυο φορές την εβδομάδα. Μάλιστα, είμαι σε συζητήσεις για κάτι τέτοιο, το οποίο όμως, αν όλα πάνε καλά και ευδοκιμήσουν οι συζητήσεις, θα το δείτε στο δεύτερο μισό της σεζόν» λέει η Βίκυ στην «Espresso». Οπως επισημαίνει, κάθε χρόνο δέχεται προτάσεις καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος, ενώ πέρυσι της είχαν ζητήσει να παίξει στην παράσταση «Το καπλάνι της βιτρίνας».

H Ζέτα Δούκα μέσω story απάντησε στη Καρύδη…

Δημοσιεύτηκε από Fnews.gr στις Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2021

Ωστόσο, δεν κατάφερε να το συνδυάσει με το πρόγραμμα της δικηγορίας. Φέτος τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά και η ίδια εμφανίζεται ενθουσιασμένη. «Πέρυσι είχα συναντηθεί με τον Αλέξανδρο Αβρανά, τον οποίο εκτιμώ και πιστεύω, για να συμμετάσχω στην ταινία του “Love me not”. Οταν πήγα, ήταν πλέον αργά και είχε κλείσει το καστ, όμως για μένα ήταν πολύ σημαντική η γνωριμία μαζί του» τονίζει. Μιλώντας για το τηλεοπτικό τοπίο, η ηθοποιός και δικηγόρος επισημαίνει πως η κρίση σαφώς έχει χτυπήσει τους καλλιτέχνες. «Λυπάμαι πάρα πολύ που μένει ο κόσμος χωρίς δουλειά, δεν μου αρέσει αυτό το κλίμα και ελπίζω κάποια στιγμή να καλυτερεύσουν τα πράγματα» δηλώνει, ενώ εμφανίζεται αισιόδοξη σε ό,τι αφορά τα κανάλια. «Δεν πιστεύω ότι ως το τέλος θα πέσει “μαύρο” στους σταθμούς. Νομίζω ότι κάτι θα γίνει και η κατάσταση θα σωθεί. Είμαι αισιόδοξη» λέει.

Ελεύθερος χρόνος

Αν και ο χώρος του θεάματος είναι αρκετά ανταγωνιστικός, η Βίκυ έχει καταφέρει να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με συναδέλφους της. «Εχω κρατήσει φιλίες από τον χώρο μου, αλλά δυστυχώς δεν διαθέτω χρόνο να δω τους φίλους μου από κοντά. Μιλάμε όμως συχνά στο τηλέφωνο και μέσω διαδικτύου» λέει.

Στον ελεύθερο χρόνο της, που είναι ελάχιστος, η ηθοποιός διαβάζει θεατρικά έργα, ώστε να επιλέξει εκείνο που θα μπορούσε να ανεβάσει, ενώ παρακολουθεί και παραστάσεις αγαπημένων συναδέλφων της. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ την παράσταση “Πού είναι η μάνα σου, μωρή;” που είδα προ ημερών με τη Βέρα Κρούσκα, η οποία θεωρώ ότι είναι εξαιρετική καλλιτέχνις. Είχα την τιμή να συνεργαστώ μαζί της στο Εθνικό στους “Εγκληματίες” του Μπρίκνερ, σε σκηνοθεσία Αλέξη Σολωμού. Τώρα την είχε σκηνοθετήσει ο Ενκε Φεζολάρι, τον παρακολουθώ και θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους της γενιάς του» λέει η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Η ηθοποιός, ωστόσο, μπορεί και μεταμορφώνεται, είτε τηλεοπτικά είτε θεατρικά. Την είδαμε ως σέξι Χριστίνα στη σειρά «Μαρία η άσχημη», αλλά και ως gay στους «Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη», όπου έβγαλε πιο πολύ το «αντράκι» που κρύβει μέσα της. Αλλωστε, κάπως έτσι είναι και στην προσωπική της ζωή, κυρίως όταν καλείται να αντεπεξέλθει σε δύσκολες καταστάσεις.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact