ΚΟΣΜΟΣ

Τι λένε οι φήμες: Αυτά θα είναι τα αντίποινα της Τουρκίας στις ΗΠΑ για τις κυρώσεις

Έντονες φήμες κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία, πως ως αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ κατά της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, η Άγκυρα θα απαιτήσει από την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψουν οι αμερικανικές δυνάμεις την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ.

Όπως αναφέρει η Ahval επικαλούμενη τον δημοσιογράφο Zuifikar Dogan, αυτή η επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι ως απάντηση, μια οικεία απειλή που επανέρχεται από την Άγκυρα κάθε φορά που η σχέση της με την Ουάσιγκτον μπαίνει σε μια οξυμένη φάση.

Τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην Προεδρία των Τουρκικών Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), στον πρόεδρό της Ισμαήλ Ντεμίρ και σε πολλά άλλα στελέχη. Αυτές οι κυρώσεις απαγορεύουν στην SSB την πρόσβαση σε δάνεια είτε από τις ΗΠΑ είτε από διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, περιορίζουν τις άδειες εξαγωγής για τουρκικά στρατιωτικά προϊόντα που κατασκευάζονται με εξαρτήματα των ΗΠΑ και ξεκινά πάγωμα θεωρήσεων και περιουσιακών στοιχείων στα στελέχη της SSB.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταδίκασε την απόφαση και απέρριψε τα επιχειρήματα των ΗΠΑ κατά της αγοράς του πυραυλικού συστήματος S-400 πέρυσι από τη Ρωσία. Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι θα ανταποδώσει, όταν και όποτε η Τουρκία αποφασίσει και με τον τρόπο που θα θεωρεί πιο πρόσφορο.

Η αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ λειτουργεί από κοινού από τις ΗΠΑ και την Τουρκική Πολεμική Αεροπορία για δεκαετίες και αποτελεί σημαντική βάση για τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία. Η βάση φιλοξενεί επίσης πυρηνικά όπλα.

Πηγή: ahvalnews – onalert.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact