ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι λένε οι πολίτες για συμφωνία και εκλογές

«Μικρό καλάθι» κρατούν οι πολίτες για τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης και για την πορεία της οικονομίας, ενώ την ίδια ώρα το 59% ζητά να μην υποχωρήσει η κυβέρνηση στις πιέσεις των δανειστών, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, το 46% των συμμετεχόντων φοβάται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% ήταν τον Απρίλιο), το 15% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει (19%), ενώ θα μείνει ίδια πιστεύει το 39% (51% τον Απρίλιο)

Για την πορεία της εθνικής οικονομίας, το 48% των πολιτών φοβάται ότι θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμά ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύει το 27% (36% τον Απρίλιο).

Αυξανόμενη είναι και η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων. Το 55% θεωρεί πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες, το 38% ότι είναι πολύ εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.

Παρά την ανησυχία για το μέλλον της οικονομίας, οι πολίτες λένε «όχι» σε υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Ειδικότερα, το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη.

Η πρόταση για εκλογές, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009. Είναι στο 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact