ΥΓΕΙΑ

Τι μπορεί να κολλήσεις κάνοντας μπάνιο σε πισίνα

Πολλοί πιστεύουν πως το μπάνιο σε μια πισίνα ίσως δεν είναι και ό, τι καλύτερο για την υγεία. Όταν το νερό δε χλωριώνεται τακτικά και δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει εστία μόλυνσης.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων μας προειδοποιεί για τις ασθένειες που μπορεί να μεταδοθούν από μπάνιο σε ακατάλληλη πισίνα.

Είναι πολύ πιθανόν σε κοινόχρηστες κακοσυντηρημένες πισίνες να δημιουργηθούν παράσιτα που οδηγούν διάρροια, στομαχόπονο ακόμα και ναυτία. Ακόμα και πολύ μικρές ποσότητες κοπράνων από κάποιον λουόμενο που δεν έκανε μπάνιο πριν μπει στην πισίνα, όπως συνήθως συνίσταται είναι δυνατόν να προκαλέσει αυτή τη μόλυνση.

Η μελέτη του αμερικανικού κέντρου συνιστά να μην αγγίζουμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μετά το μπάνιο, αν δεν τα έχουμε πλύνει. Επίσης, να προσπαθούμε να μην καταπίνουμε νερό κατά τη διάρκεια του μπάνιου.

Αν η πισίνα δεν έχει χλωριωθεί επαρκώς είναι δυνατόν να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις στα μάτια αίσθημα καψίματος και δακρύρροια. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε πάντα μάσκα ειδική για το κολύμπι ή γυαλιά κολύμβησης.

Το κολύμπι σε μια πισίνα είναι πιθανόν να προκαλέσει και μυκητιάσεις μόλυνση μπορεί να γίνει και μέσω του νερού της πισίνας μιας και οι μύκητες βρίσκονται συνήθως σε υγρά και θερμά σημεία.Εμφανίζονται συνήθως σε σημεία του σώματος που ιδρώνουν εύκολα.

Επίσης, συχνές είναι οι μυρμηγκιές.

Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές που έρχονται σε άμεση επαφή με άλλα άτομα.

Είναι σημαντικό να φοράμε πάντα σαγιονάρες όταν βγαίνουμε από το νερό της πισίνας και να αποφεύγουμε την επαφή των πελμάτων με το έδαφος

Kάντε κλικ για να συνεχίσετε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Όταν ο Κουφοντίνας σκότωσε τον Αξαρλιάν και πήγε σαν περαστικός να δει το πτώμα του

Πλατεία Συντάγματος, μεσημέρι 14 Ιουλίου 1992. Κίνηση, ζέστη,…

«Σφάζονται» για την αρχηγία

Μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της περασμένης…

Σκηνές χάους σε νυχτερινό: Πήγαν να δουν την Πάολα και εγκλωβίστηκαν λόγω… κακοκαιρίας

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε…

ΕΛ.ΑΣ.: Επιστολή 37 ανώτατων αξιωματικών στον Κ.Μητσοτάκη – «Ιδού τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό…

Βίντεο-Ντοκουμέντο: Καΐκι αντιμετώπισε το «υπερκύτταρο» της Χαλκιδικής

Ταινία τρόμου θυμίζουν οι εικόνες ανοιχτά της Ποτίδαιας.…
contact