Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το ψυγείο σας; Εάν φορούσατε ακόμη καλοκαιρινά, συνεχίστε να διαβάζετε…
Το Κέντρο Επιστημών Δημοσίου Ενδιαφέροντος δημοσίευσε στο τελευταίο του ενημερωτικό δελτίο Nutrition Action τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να διατηρήσετε τα τρόφιμα ασφαλή και να μην αναπτυχθούν βλαβερά βακτήρια στο ψυγείο σας.
1. Θα πρέπει να καθαρίζετε το ψυγείο μία φορά το μήνα χρησιμοποιώντας χαρτί κουζίνας, ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Θα πρέπει να καθαρίσετε καλά όλα τα μέρη του ψυγείο, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα συρτάρια που τοποθετείτε τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά, τα αλλαντικά και τα τυριά.
2. Για έξτρα προστασία, προσθέστε μία κουταλιά του γλυκού χλωρίνη σε ένα δοχείο με νερό και περάστε όλες τις επιφάνειες του ψυγείου. Μετά σκουπίστε καλά με χαρτί κουζίνας.
3. Διατηρήστε τα τρόφιμα που είναι πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη βακτηρίων (π.χ. αυγά) στα τμήματα του ψυγείου με τη χαμηλότερη θερμοκρασία, δηλαδή στο βάθος των ραφιών.
4. Μη «φορτώνετε» το ψυγείο, καθώς ο αέρας δε θα κυκλοφορεί και δε θα ανανεώνεται στο εσωτερικό του.