ΕΛΛΑΔΑ

Τι πρέπει να κάνουν οι εγκλωβισμένοι της Μαραθώνος – Μεσογείων

Η αποζημίωση πάντως που προτίθεται να δώσει η Αττική Οδός σε όσους εγκλωβίστηκαν στις οδικές αρτηρίες τις οποίες διαχειρίζεται δεν αποκλείεται να μετατραπεί σε «μέγα φιάσκο», καθώς τα 2.000 ευρώ ίσως αποδοθούν τελικά σε άλλα άτομα από εκείνα που πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν τις ώρες που η «Ελπίδα» σάρωνε την χώρα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την αποζημίωση αναφέρει: «Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ενημερώνει ότι σε συνέχεια της πρωτόγνωρης και έντονης χιονοκαταιγίδας που σημειώθηκε στην Αττική και με αίσθημα έμπρακτης συμπαράστασης απέναντι στους οδηγούς και συνεπιβάτες τους που δοκιμάστηκαν στους οδικούς άξονες της Αττικής Οδού, πρόκειται να διαθέσει παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα».

Και η απόφαση της εταιρείας για «παροχή ύψους 2.000 ευρώ ανά εγκλωβισμένο όχημα» είναι αυτή που κρύβει «παγίδες» και η οποία πιθανόν θα στερήσει την αποζημίωση από ανθρώπους που πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν.

Αν τα χρήματα αφορούν σε «κάθε εγκλωβισμένο όχημα» αυτόματα δεν αποζημιώνονται συνεπιβάτες που τυχόν έζησαν αυτές τις οδυνηρές καταστάσεις ή ακόμη και πελάτες ταξί που επίσης εγκλωβίστηκαν εντός της Αττικής Οδού.

Η αποζημίωση όμως σε κάθε εγκλωβισμένο όχημα εμπεριέχει και άλλες «παγίδες» ανοίγοντας τον δρόμο σε κάποιους επιτήδειους να εκμεταλλευτούν καταστάσεις.

Είναι ενδεικτικό πως ήδη έχει καταγραφεί καταγγελία υπαλλήλου –οδηγού εγκλωβισμένου για 30 ώρες στην Αττική Οδό ο οποίος μιλά για προσπάθεια του εργοδότη του να πάρει την αποζημίωση των 2.000 ευρώ εκμεταλλευόμενος τους όρους καταβολής της.

Ο εργαζόμενος εγκλωβίστηκε από τη χιονόπτωση το πρωί της Δευτέρας. Έμεινε εκεί για περισσότερες από 30 ώρες χωρίς φαγητό και κατάφερε να βγει το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον εργαζόμενο, μετά την ανακοίνωση της αποζημίωσης από την Αττική Οδό, ο εργοδότης του τον ενημέρωσε ότι ο ίδιος θα πάρει το χρηματικό ποσό, καθώς το όχημα ανήκει σε εκείνον και όχι στον εργαζόμενο.

Έτσι προκύπτει το «αγκάθι»: Αν η αποζημίωση δοθεί ανά όχημα αρκετοί υπάλληλοι που οδηγούσαν οχήματα εταιρειών και εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό δεν θα πάρουν «δεκάρα τσακιστή» για την ταλαιπωρία τους και τα 2χίλιαρα θα τα «καρπωθούν» οι εργοδότες- ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων.

Σε κάθε περίπτωση οι εγκλωβισμένοι οδηγοί μέσω των δικαστηρίων έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν μεγαλύτερες αποζημιώσεις.

Αποζημιώσεις όμως που είναι σχεδόν απίθανο να πάρουν όσοι παρέμειναν ακινητοποιημένοι μέσα στον χιονιά σε οδικές αρτηρίες όπως η Μαραθώνος και η Μεσογείων: Θα χρειαστεί να ξεκινήσουν μακροχρόνιες δικαστικές διαμάχες με απέναντί τους το Κράτος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact