ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στο στομάχι όταν τρώμε χάμπουργκερ

Το υδροχλωρικό οξύ είναι μια ισχυρή ένωση που έχει πολλές βιομηχανικές χρήσεις: από την αφαίρεση της σκουριάς από το χάλυβα, μέχρι στην επεξεργασία των δερμάτων.

Αυτό που πιθανότατα να αγνοείτε είναι ότι τα υγρά του στομάχου περιέχουν υδροχλωρικό οξύ που εκκρίνεται από πολυάριθμους μικρούς αδένες, οι οποίοι βρίσκονται στα τοιχώματά του.

Ο χημικός Martyn Poliakoff από το πανεπιστήμιο του Nottingham, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα μάλλον ανατριχιαστικό πείραμα.

Πήρε ένα δημοφιλές έδεσμα από την «οικογένεια» των junk food, ένα λαχταριστό κατά τα άλλα χάμπουργκερ, και το βύθισε σε υδροχλωρικό οξύ. Το αποτέλεσμα μάλλον είναι αποκρουστικό και πιθανότατα θα αλλάξει μια για πάντα την όρεξή σας για junk food.

Όπως θα δείτε, μετά από τρεις περίπου ώρες, το οξύ έχει μετατρέψει το μπέργκερ σε μια αηδιαστική μάζα που δεν θυμίζει σε τίποτα το ζουμερό ορεκτικό.

Δείτε το βίντεο…

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact