ΥΓΕΙΑ

Τι συμβαίνει στο στομάχι όταν τρώμε χάμπουργκερ

Το υδροχλωρικό οξύ είναι μια ισχυρή ένωση που έχει πολλές βιομηχανικές χρήσεις: από την αφαίρεση της σκουριάς από το χάλυβα, μέχρι στην επεξεργασία των δερμάτων.

Αυτό που πιθανότατα να αγνοείτε είναι ότι τα υγρά του στομάχου περιέχουν υδροχλωρικό οξύ που εκκρίνεται από πολυάριθμους μικρούς αδένες, οι οποίοι βρίσκονται στα τοιχώματά του.

Ο χημικός Martyn Poliakoff από το πανεπιστήμιο του Nottingham, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα μάλλον ανατριχιαστικό πείραμα.

Πήρε ένα δημοφιλές έδεσμα από την «οικογένεια» των junk food, ένα λαχταριστό κατά τα άλλα χάμπουργκερ, και το βύθισε σε υδροχλωρικό οξύ. Το αποτέλεσμα μάλλον είναι αποκρουστικό και πιθανότατα θα αλλάξει μια για πάντα την όρεξή σας για junk food.

Όπως θα δείτε, μετά από τρεις περίπου ώρες, το οξύ έχει μετατρέψει το μπέργκερ σε μια αηδιαστική μάζα που δεν θυμίζει σε τίποτα το ζουμερό ορεκτικό.

Δείτε το βίντεο…

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact