ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Τρίτη ανακοινώνει ο Σπύρος Λυκούδης τη δημιουργία πολιτικής πρωτοβουλίας

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση της δημιουργίας πολιτικής πρωτοβουλίας υπό τον ανεξάρτητο βουλευτή, Σπύρο Λυκούδη.

Ο πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε διατεθειμένος να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ανάλογα με το πρόσωπο καθώς δεν πιστεύει στις πρόωρες εκλογές.

Όπως έγινε γνωστό, το όνομα της νέας πολιτικής πρωτοβουλίας θα έχει ως ρίζα τη λέξη «μεταρρύθμιση».

Σε ερώτηση αν θα προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος απάντησε λέγοντας: «Δεν δηλώνω ότι πρόκειται να φτιάξουμε κόμμα εγώ και οι σύντροφοι μου. Επιχειρούμε να σχηματίσουμε έναν πολιτικό χώρο, έναν πολιτικό σχηματισμό. Στο Μουσείο Μπενάκη, στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη θα εξαγγείλουμε μια πολιτική πρωτοβουλία, θα συγκροτήσουμε έναν πολιτικό χώρο και θα επιχειρήσουμε με αυτόν τον χώρο να εφαρμόσουμε τη μεγάλη στρατηγική, την οποία πιστεύω.

Δηλαδή, να συνεννοηθεί και να συμπλεύσει όλος ο χώρος της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Ο κ. Βενιζέλος ,με το ΠΑΣΟΚ, έχει κατεύθυνση «εγώ είμαι και ελάτε», και με το Ποτάμι το ίδιο συμβαίνει».

Ακόμα, ο Σπύρος Λυκούδης τάχθηκε υπέρ ενός σχεδίου εθνικής συνεννόησης μέσα από μια μεγάλη συναίνεση και σύμπραξη των βασικών πολιτικών δυνάμεων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης.

«Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή. Ετοιμάζεται να περάσει σε μια νέα εποχή, υποτίθεται πολυδιαφημιζόμενη εποχή άνευ μνημονίου, ενώ δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα», είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφερόμενος στην πολιτική συγκυρία.

Ο Σπύρος Λυκούδης σχολίασε ότι «η τελευταία κρίση, η πτώση στο Χρηματιστήριο και η άνοδος των επιτοκίων, απέδειξαν ότι οι μεγάλες κουβέντες πρέπει να έχουν και βάθος για να γίνονται πιστευτές.

Η χώρα είναι καταχρεωμένη, πρέπει να διαχειριστεί με ρεαλισμό το χρέος της και δεν είναι καθόλου εύκολο να πανηγυρίζουμε επειδή βρεθήκαμε σε μια κατάσταση καλύτερη, σε αυτή τη φάση, και αυτό είναι αναμφισβήτητο, από ότι είμαστε πριν από δύο χρόνια. Πανηγύρια δεν χρειάζονται.

Η κρίση είναι βαθιά και δεν ξεπερνιέται με ευχολόγια, ούτε, πολύ περισσότερο, με τις καταγγελίες και τους ισοπεδωτισμούς που κάνει η αντιπολίτευση».

«Η Δημοκρατική Αριστερά είναι ένα κόμμα που το έφτιαξα με μεγάλη αγάπη και το εγκατέλειψα με μεγάλη οδύνη. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι εγώ δεν θα εγκατέλειπα τη ΔΗΜ.ΑΡ. ποτέ, εάν ήταν αυτή που φτιάξαμε. Η σημερινή ΔΗΜ.ΑΡ. δεν έχει καμιά σχέση με τη ΔΗΜ.ΑΡ. που δημιουργήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια», είπε για τη Δημοκρατική Αριστερά ο Σπύρος Λυκούδης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact