ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Το αδιαχώρητο στην Επίδαυρο, την βούλιαξαν οι Βάτραχοι!

Ο νιόπαντρος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έλαμψε ως Διόνυσος στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, ενώ ο Φάνης Μουρατίδης και ο Γιάννης Ζουγανέλης (ως Ευριπίδης και Αισχύλος αντίστοιχα) κέρδισαν το χειροκρότημα του κοινού στις δύο παραστάσεις του έργου, με εκείνη του Σαββάτου να είναι sold out. Οι «Βάτραχοι» του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, είναι μέχρι στιγμής η πιο πετυχημένη παράσταση της σεζόν, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση, την Παρασκευή την παρακολούθησαν 9.500 θεατές, ενώ την επόμενη μέρα οι υπεύθυνοι απέτρεψαν όσους δεν είχαν εισιτήριο να κατεβούν στην Επίδαυρο.

Ο Διόνυσος, προβληματισμένος από την έλλειψη ποιητών ικανών να διδάξουν ήθος στους Αθηναίους, αποφασίζει να κατέβει στον Αδη με στόχο να φέρει στη γη τον Ευριπίδη. Μαζί του θα πάρει τον δούλο του Ξανθία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θεός και δούλος θα αλλάξουν αρκετές φορές ρόλους για να αποφύγουν κακοτοπιές, που όλες οδηγούν σε κωμικές παρεξηγήσεις.

Εξαιρετικοί στους ρόλους τους ήταν η Εβελίνα Παπούλια ως Ιέρεια, ο Πάνος Βλάχος που υποδύθηκε τον Ξανθία (η αγαπημένη του Ιωάννα Τριανταφυλλίδου τον παρακολουθούσε από τις κερκίδες), ενώ ζεστό ήταν το χειροκρότημα στην Αλεξάνδρα Ούστα (μέλος του χορού), η οποία εμφανίστηκε χαμογελαστή τόσο επί σκηνής όσο κι έπειτα, στα παρασκήνια. Η σύντροφος του αείμνηστου Σάκη Μπουλά έχει βρει διέξοδο στην τέχνη και φαίνεται πως αρχίζει πλέον να επανακάμπτει μετά την απώλεια του αγαπημένου της.

Από την παράσταση δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, αφού ένας εκ των πρωταγωνιστών ήταν ο σύζυγός της Φάνης Μουρατίδης, όπως και η Λίνα Πρίντζου, που συνεχάρη το… στεφάνι της, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, με ένα γλυκό φιλί.

Ανάμεσα στους θεατές την Παρασκευή ήταν η υπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου, η οποία συνοδευόταν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Σωτήρη Χατζάκη, η Κατερίνα Χέλμη, ο Γιάννης Βογιατζής, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης με τη σύντροφό του Χριστίνα Κοντοβά, ο Δημήτρης Μακαλιάς με την Αντιγόνη Ψυχράμη, κ.ά.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact