ΚΟΣΜΟΣ

Το αεροπορικό δυστύχημα που ενέπνευσε τον Λάντεν για τις επιθέσεις της 11/09 [εικόνες]

Νέες πτυχές των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ έρχονται στο φως.

Σύμφωνα με την Τhe Jerusalem Post , η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα στο εβδομαδιαίο περιοδικό που εκδίδει, το Αl–Masrah, σε άρθρο με τίτλο «Η ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ», ισχυρίζεται πως καθοριστικό ρόλο για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έπαιξε ο Gamil al – Batouti, o Αιγύπτιος συγκυβερνήτης του boeing 767 των Αιγυπτιακών αερογραμμών που εκτελούσε την πτήση 990. Ουσιαστικά περιγράφει πώς ο Οσάμα Μπιν Λάντε εμπνεύστηκε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. 

Η τραγωδία που ενέπνεσε τον Λάντεν

Στις 31 Οκτωβρίου του 1999 το boeing της Egypt Air πραγματοποίησε ξαφνικά καθοδική πορεία τριάντα λεπτά μετά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια συνετρίβη στον Ατλαντικό ωκεανό παρασύροντας στο θάνατο 217 ανθρώπους.

O Gamil al – Batouti

Τα συντρίμια του  boeing της Egypt Air

Οι ερευνητές απέδωσαν τη συντριβή του αεροπλάνου σε εσκεμμένη ενέργεια του πιλότου.Σύμφωνα με όσα η ίδια η τρομοκρατική οργάνωση αναφέρει , την ημέρα που ο Αιγύπτιος πιλότος έπεσε με το αεροπλάνο στον Ατλαντικό ωκεανό, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν το έριξε σε κάποιο κοντινό κτήριο;». Και κάπως έτσι άρχισαν να σχεδιάζονται στο μυαλό του οι τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίοιυ. 

Ο Μπιν Λάντεν συναντήθηκε με τον Khalid Sheikh Mohammed, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως εγκέφαλος των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Πριν από αυτή τη συνάντηση ο Khalid Sheikh Mohammed ετοίμαζε σχέδιο ρίψης 12 αμερικανικών αεροσκαφών επάνω σε αμερικανικούς στόχους . Το σχέδιο που τελικά εφαρμόσθηκε από την οργάνωση ήταν ένας συνδυασμός των προτάσεων του Sheikh Mohammed και του Μπιν Λάντεν.

Ο Khalid Sheikh Mohammed

Στις 11 Σεπτεμβρίου του 2011 εκδηλώνεται αεροπειρατεία σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη και τα τρία από αυτά οδηγούνται από τους αεροπειρατές και προσκρούουν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό μέρος . Οι Δίδυμοι Πύργοι καταρρέουν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών σκορπώντας τον θάνατο σε χιλιάδες ζωές. Συνολικά από τις επιθέσεις 2.996 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και άλλοι 6.000 τραυματίσθηκαν.

Από εκείνη την ημέρα όλα άλλαξαν στον κόσμο με τις ΗΠΑ και τη Δύση να ξεκινούν έναν ανελέητο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας με την άμεση εμπλοκή τους και την έναρξη των πολεμικών συγκρούσεων σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Οι συνέπειες όλων αυτών μένουν να αξιολογηθούν στο διηνεκές αφού μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς τρομοκρατία και ο ισλαμικός εξτρεμισμός κατά δυτικών στόχων με το πρόσχημα των επεμβάσεων της Δύσης συνεχίζεται ακάθεκτος.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact