ΔΙΑΦΟΡΑ

Το απόλυτο μυστικό για να πλύνουμε και να καθαρίσουμε τις πατάτες

Μας έρχεται όρεξη για πατάτες τηγανητές, αλλά μόνο που σκεφτόμαστε την ατελείωτη ώρα που θα είμαστε πάνω από το νεροχύτη για να τις πλύνουμε και να τις καθαρίσουμε, μάς πιάνει πανικός και τελικά φτιάχνουμε τοστ.

Το έχεις πάθει και εσύ;

Πριν λίγο καιρό μάθαμε το απόλυτο μυστικό για να τις καθαρίζουμε πανεύκολα και τώρα θα σας δείξουμε τη σωτήρια λύση και για το πλύσιμο.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε για πεντακάθαρες πατατούλες είναι να τις βάλουμε στο… πλυντήριο πριν αρχίσουμε το μαγείρεμα! Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να βάλουμε τις βρώμικες πατάτες στο πάνω συρτάρι του άδειου πλυντηρίου μας και να το θέσουμε σε λειτουργία στον κύκλο ξεβγάλματος χωρίς να προσθέσουμε κάποιο σαπούνι. Μέσα σε 10 λεπτά θα είναι πεντακάθαρες χωρίς καμία προσπάθεια! Τέλειο;

Βάλτε τις πατάτες σε κρύο νερό και αφήστε τες για ένα 24ωρο

Βυθίστε τις πατάτες σας αφού τις κόψετε, σε κρύο νερό. Το αποτέλεσμα θα σας αφήσει άφωνους και θα λύσει ένα εκνευριστικό πρόβλημα.

Για να μην μαυρίζουν οι πατάτες σας, τοποθετήστε τες σε ένα μπολ με κρύο νερό και να αφήστε τες εκεί. Το κρύο νερό κάνει την διαδικασία της οξείδωσης να επιβραδύνεται. Μπορείτε να τις αφήσετε σε κρύο νερό έως και 24 ώρες, σύμφωνα με το Taste of home. Ακόμα μπορείτε να τις μουλιάσετε πριν τις ρίξετε στο τηγάνι, για αυτόν εδώ τον λόγο.

Αν θέλετε να μειώσετε ακόμα περισσότερο την πιθανότητα να μαυρίσουν, βάλτε οξύ, που επιβραδύνει την διαδικασία. Λίγο λεμόνι ή ξίδι μέσα στο μπολ με το νερό και τις πατάτες θα μειώσει το pH.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact