ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Το Black Mass στέλνει τον αγνώριστο Τζόνι Ντεπ στα Όσκαρ!

Η νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ “Black Mass” έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, συμμετέχοντας εκτός συναγωνισμού.

Όπως λένε οι πρώτες κριτικές, πρόκειται για τον καλύτερο ρόλο της καριέρας του, ο οποίος φαίνεται πως θα του χαρίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ .

Περήφανος για τη μεταμόρφωσή του στο «Black Mass», όπου εμφανίζεται εντελώς μεταμορφωμένος υποδυόμενος τον ιρλανδικής καταγωγής  γκάνγκστερ της Βοστόνης Τζίμι «Γουάιτι» Μπάλτζερ  μίλησε για το πώς πάντα ήθελε να είναι ένας «ηθοποιός χαρακτήρων» και όχι ένα «poster boy»:

«Ηταν πολύ πολύ σημαντικό να μοιάζω όσο το ανθρωπίνως δυνατόν περισσότερο σαν τον Τζίμι. Τα μάτια μου είναι μαύρα σαν σπαθιά, οπότε οι μπλε φακοί επαφής έπρεπε να βαφτούν με το χέρι γιατί έπρεπε το βλέμμα μου να είναι διαπεραστικό, να σε κόβει στη μέση. Για χρόνια είχα κολλήσει σε μια τηλεοπτική σειρά (σ.σ. εννοεί το «21 Jump Street») – και δεν θέλω καθόλου να δαγκώσω το χέρι που με έτρεφε και που με έβαλε στο χάρτη – αλλά ήταν πολύ επώδυνο γιατί τελικά συνειδητοποιείς στο τέλος ότι λες περισσότερα λόγια κάποιου άλλου παρά τα δικά σου, ειδικά όταν είναι και κακογραμμένα.

Η βασισμένη σε αληθινή ιστορία ταινία διαδραματίζεται στα 70s και αφηγείται πώς ο Μπάλτζερ έμεινε στην κορυφή της εγκληματικής ζωής της Βοστόνη για δεκαετίες με τη βοήθεια του FBI.

Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι (Έντγκερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς “Γουάιτι” Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης.

Στο «Black Mass» θα δούμε ένα all-star cast, μεταξύ των οποίων τους Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Έντγκερντον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Ντακότα Τζόνσον και Κέβιν Μπέικον.

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Σκοτ Κούπερ («Crazy Heart», «Σκουριασμένη Πόλη»). Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob, των Ντικ Λερ και Τζέραρντ Ο’Νιλ.

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Σκοτ Κούπερ

Πρωταγωνιστούν: Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Έντγκερντον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Ντακότα Τζόνσον, Κέβιν Μπέικον

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=KtbN3FRTRcU&w=560&h=315]

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact