ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει σε ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αυτή τη στιγμή, δηλώνει αξιωματούχος του Ταμείου, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το Ταμείο απαιτεί αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και κατόπιν θα συμμετάσχει και θα χρηματοδοτήσει οποιοδήποτε πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει σε χρηματοδότηση της Ελλάδας εάν δεν βρεθεί ένας τρόπος να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός του Ταμείου και εξηγεί ότι κάτι τέτοιο απαιτεί τόσο την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και «κούρεμα» του χρέους από την Ευρωζώνη.

Όπως είχε αποκαλύψει και ο Peter Spiegel των Financial Times, πολλά ήταν τα μέλη του ΔΝΤ που κατά την χθεσινή σύσκεψη του Συμβουλίου εξέφρασαν τη θέση αυτή.

Παρόλα αυτά, το ΔΝΤ συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, καθώς θεωρείται ότι μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση της συμφωνίας.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, όσον αφορά στο δημοσίευμα των Financial Times ότι το ΔΝΤ δεν μπορεί επί του παρόντος να συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, πηγές σημείωναν ότι:

– Το Ταμείο συμμετέχει κανονικά στις διαπραγματεύσεις,

– Η θέση του ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι σημερινή, αλλά έχουν γίνει δεκάδες οι αναφορές στο θέμα αυτό από την ίδια την κυρία Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με «αυστηρά εμπιστευτικό έγγραφο», το οποίο αναφέρεται στα αποτελέσματα της δίωρης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη, το υψηλό χρέος της Ελλάδας και η φτωχή υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν επιτρέπουν στο ΔΝΤ τη συμμετοχή του στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Όπως αναφέρεται, αν και το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις ώστε να διασφαλίσει ότι το νέο πακέτο βοήθειας συμβαδίζει με τους κανονισμούς του Ταμείου, προς ώρας δεν μπορεί να ανάψει το πράσινο φως, ώστε να υπάρξει άμεση συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact