ΚΟΣΜΟΣ

Το FBI δεν επικοινώνησε με την Φορντ για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής επίθεσης

Την έρευνα διέταξε ο ίδιος ο Τραμπ

Η νομική ομάδα της Κριστίν Μπλάζι Φορντ δήλωσε ότι δεν έχει δεχτεί κάποια επικοινωνία από το FBI, παρά τον περιορισμένο χρόνο διεξαγωγής της έρευνας που διέταξε ο πρόεδρος Τραμπ στην Παρασκευή, μεταδίδει το ABC News.

Ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε το FBI να ενεργοποιήσει μία έρευνα σχετικά με το παρελθόν του Μπρετ Κάβανο, υποψηφίου για διορισμό στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Η προεδρική εντολή δόθηκε με την υποσημείωση ότι η έρευνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα, ενώ είχε προηγηθεί αίτημα της Επιτροπής Δικαιοσύνης στην Γερουσία προς τον πρόεδρο Τραμπ, προκειμένου να ζητήσει την συμπληρωματική διεξαγωγή της έρευνας.

Η Φορντ κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής την περασμένη Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Κάβανο, όταν φοιτούσαν στο γυμνάσιο.

Από την πλευρά του ο Κάβανο, στην κατάθεσή του αμέσως μετά την Φορντ, αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της Φορντ.

Από την στιγμή που δόθηκε η προεδρική εντολή την Παρασκευή, οι δικηγόροι της Φορντ δεν είχαν κάποια επικοινωνία με το FBI, όπως δήλωσε πηγή της ομάδας νομικής υποστήριξης της, χθες στο ABC News.

Η εφημερίδα «The New York Times» ανέφερε πρώτη ότι οι δικηγόροι της Φορντ επικοινώνησαν με το FBI, ενώ μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχαν κάποια αντίδραση από την αναφερόμενη υπηρεσία κι αναφορικά με το αίτημα εξέτασης της Φορντ από ομοσπονδιακούς πράκτορες.

Από την άλλη μεριά, ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, που είναι μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας και ουσιαστικός υποστηρικτής του διορισμού Κάβανο, δήλωσε χθες στην εκπομπή «This Week» του ABC News και στον Τζορτζ Στεφανόπουλος, ότι στην έρευνα του FBI θα πρέπει να συμπεριληφθεί και μία κατάθεση από την Φορντ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την άποψη του Γκράχαμ, θα πρέπει να συμπεριληφθούν καταθέσεις της Ντέμπορα Ραμίρεζ, η οποία υποστηρίζει ότι ο Κάβανο εξέθεσε τον εαυτό του μπροστά της, στο κολέγιο, αλλά και του Μαρκ Τζατζ, φίλος του Κάβανο στο γυμνάσιο. Η Φορντ κατέθεσε ότι ο Τζατζ ήταν στο δωμάτιο, όταν δέχθηκε την σεξουαλική επίθεση από τον Κάβανο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι δικηγόροι της Φορντ εκτιμούν ότι με δεδομένη την διάρκεια της κατάθεσης που έδωσε την Πέμπτη στην Γερουσία, η ίδια θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταχεία εξέλιξη της έρευνας του FBI, μαζί με μία κατάθεση του Τζατζ, αλλά κι άλλων γυναικών που έχουν καταγγείλει ότι δέχθηκαν σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση από τον Κάβανο.

Μία πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων δήλωσε ότι το FBI επικοινώνησε με την Ραμίρεζ και έδωσε μία κατάθεση, σχετικά με τους ισχυρισμούς που έχει διατυπώσει σε βάρος του Κάβανο. Στην διάρκεια της πολύωρης κατάθεσης της, η ίδια, έδωσε έμφαση στις εμπειρίες τις οποίες περιγράφει (The New Yorker) σε άρθρο που δημοσιεύτηκε πριν από μία εβδομάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Παράλληλα, η ίδια, φέρεται να έδωσε στους πράκτορες του FBI μία λίστα με μάρτυρες, σύμφωνα με δήλωση πηγής που έχει λάβει γνώση για το περιεχόμενο της κατάθεσής της.

Ο Τζον Κλουν, δικηγόρος της Ραμίρεζ επιβεβαίωσε το Σάββατο ότι το FBI επικοινώνησε μαζί της. “Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το FBI πήρε κατάθεση από την κυρία Ραμίρεζ και η ίδια συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Με σεβασμό στον μυστικό χαρακτήρα της έρευνας, δεν έχουμε να δηλώσουμε κάτι περισσότερο στην παρούσα στιγμή,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Η Τζούλι Σουέτνικ, η τρίτη γυναίκα που ήρθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας, με επιβαρυντικούς ισχυρισμούς για την συμπεριφορά του Κάβανο, δεν είχε δεχτεί κάποια επικοινωνία από το FBI, μέχρι το βράδυ του Σαββάτου, δήλωσε ο ABC News, ο δικηγόρος της, Μάικλ Αβενάτι.

Οι ισχυρισμοί της Σουέτνικ υποβαθμίστηκαν από τους Ρεπουμπλικάνους, μεταξύ άλλων κι από τον Γκράχαμ, που τους χαρακτήρισε ως «εξωφρενικούς». Ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία, Μιτς Μακόνελ εξέδωσε χθες ένα δελτίο τύπου επιτιθέμενος στην Σουέτνικ, την οποία και χαρακτήρισε ως «αναξιόπιστη μάρτυρα».

Με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος Τραμπ προσπάθησε να διαψεύσει αναφορές των ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος προσπάθησε να περιορίσει το εύρος της έρευνας που διεξάγεται από το FBI: «Θέλω από αυτούς να πάρουν καταθέσεις από οποιονδήποτε θεωρούν κατάλληλο, κατά την κρίση τους», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact