ΕΛΛΑΔΑ

To «Φεγγαράκι στην Ακτή» «πλέει» στην Θεσσαλονίκη -Μαγεύει στη θάλασσα [εικόνες]

Μετά από τρία χρόνια απουσίας το «Φεγγαράκι στην Ακτή» επέστρεψε και πάλι στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, φωτίστηκε και θα αποτελεί πλέον ένα νέο ορόσημο για τους Θεσσαλονικείς.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανύψωσης του πολύπαθου γλυπτού από τη θάλασσα με αερόστατο, στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς».

Τον Φεβρουάριο του 2016 άγνωστοι κατέστρεψαν το γλυπτό του Παύλου Βασιλειάδη και στη συνέχεια το πέταξαν στη θάλασσα.

«Το “Φεγγαράκι” επέστρεψε στην Παραλία, πιο όμορφο, πιο επιβλητικό, πιο μαγευτικό, να συντροφεύει τις μέρες και τις νύχτες μας», δήλωσε η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η φωταγώγηση του γλυπτού έχει ιδιαίτερη σημασία, μετά και από τα τελευταία περιστατικά βανδαλισμού της Νέας Παραλίας. «Εδώ είναι ευθύνη όλων των Θεσσαλονικέων, υπόθεση όλων των Θεσσαλονικέων, να προστατεύσουμε τη Νέα Παραλία που περνάμε τη ζωή μας ολόκληρη θα έλεγε κάποιος και φυσικά θα εργαστούμε όλες οι αρχές του τόπου προκειμένου να αποκατασταθεί σύντομα το φυσικό περιβάλλον στην Παραλία της πόλης», ανέφερε

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, υπογράμμισε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το «”Φεγγαράκι” αφού έκανε μια μεγάλη βόλτα τα τελευταία χρόνια και ελαφρώς κακόπαθε κιόλας, χάρη στη δωρεά του κ. Σταύρου Ανδρεάδη μπήκε πάλι στη θέση του. Και ελπίζουμε αυτή τη φορά να μην έχουμε παρατράγουδα».

Ο επιχειρηματίας και δωρητής, Σταύρος Ανδρεάδης, σημείωσε ότι «είναι πραγματικά πολύ καλή η στιγμή που βλέπουμε αυτό το πολύπαθο “Φεγγαράκι”, που πέρασε από μύρια κύματα, βούλιαξε, βανδαλίστηκε και βρέθηκε σε διάφορα σημεία, να έρχεται σε μια θέση που ελπίζω να είναι και η τελική του. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για αυτό».

Τον ενθουσιασμό του για την επανατοποθέτηση του γλυπτού εξέφρασε ο γλύπτης Παύλος Βασιλειάδης. Αναφερόμενος στο περιστατικό του βανδαλισμού επισήμανε: «Οι Κινέζοι έχουν ένα παλιό ρητό που λέει ότι (όταν) το δάχτυλο δείχνει το δάσος, ο ανόητος κοιτάζει το δάχτυλο. Αντίστοιχα μπορώ να πω όταν το δάχτυλο δείχνει το “Φεγγάρι” μερικοί κοιτούν το δάχτυλο».

Φωτογραφίες: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact