ΥΓΕΙΑ

Το Ίδρυμα «Καρδιές για Όλους του Αυξέντιου Καλανγκού» και στην Ελλάδα

Και στην χώρα μας, επεκτείνει την ανθρωπιστική του δράση τώρα το διεθνές ίδρυμα Coeurs pour Tous (Καρδιές για Όλους), με στόχο να κάνει πραγματικότητα το όνειρο ενός παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια που θέλει να ζήσει μια κανονική ζωή.

Το Coeurs pour Tous Hellas (CpTH), αποτελεί θυγατρικό φορέα του διεθνούς ιδρύματος που έχει δημιουργήσει εδώ και 17 χρόνια ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός, διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων της Γενεύης / HUG (Hopitaux Universitaires de Genève), με στόχο την αρωγή στα άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια. Μέχρι σήμερα, ο ίδιος και η επιστημονική ομάδα του έχουν χειρουργήσει αφιλοκερδώς περισσότερα από 14.000 παιδιά με καρδιοπάθεια σε όλο τον κόσμο.

Στη χώρα μας, κάθε χρόνο γεννιούνται 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης. Το Coeurs pour Tous Hellas συστάθηκε για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση προσφοράς του διεθνούς ιδρύματος στην ελληνική κοινωνία και στους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Σκοπός του CpTH, είναι να στηρίξει και να θεραπεύσει τα παιδιά με καρδιοπάθεια που ζουν στην Ελλάδα, δίνοντας τους την δυνατότητα σε μια φυσιολογική ζωή, καθώς και να ενισχύσει οικονομικά τις οικογένειες τους. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλανγκός ήδη χειρουργεί στο νοσοκομείο «Μητέρα».

Το Coeurs pour Tous Hellas διευθύνει διοικητική επιτροπή ενώ παράλληλα στο ίδρυμα συμμετέχει, με συμβουλευτικό χαρακτήρα, επιστημονικό συμβούλιο από παιδοκαρδιολόγους και παιδοκαρδιοχειρουργούς της χώρας. Η Διοικητική Επιτροπή του CpTH έχει ως επίτιμο πρόεδρο τον καθηγητή Αυξέντιο Καλανγκό, διευθυντή Καρδιοχειρουργικής Κλινικής HUG, πρόεδρο την δημοσιογράφο Άννα Γριμάνη και αντιπρόεδρο τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κωνσταντινίδη. Μέλη της Επιτροπής είναι οι: Αθανάσιος Φωκάς, Ακαδημαϊκός, καθηγητής- κάτοχος της έδρας Mη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Cambridge, Δημήτρης Θάνος, διευθυντής του Ιδρύματος Βιοϊατρικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Τερέζα Αγγελάτου, πρέσβης της Ελλάδας στη Χάγη, Ιωάννης Ανδρέου, ακτινολόγος, Ανδρέας Πετρόπουλος, παιδοκαρδιολόγος, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, τ. πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας (2005-2009) και πρόεδρος του Συμβουλίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Σταυρούλα Μιχαλέα, φιλόλογος.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ, Φώτης Κατσικάρης, στο κοινωνικό μήνυμα του CΟΕURS POUR TOUS HELLAS

Η έναρξη της δράσης του Coeurs pour Tous Hellas, γνωστοποιείται στο ελληνικό κοινό, εκτός των άλλων, και μέσω οπτικοακουστικού κοινωνικού μηνύματος που προβάλλεται από αυτή την εβδομάδα σε όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα και στο διαδίκτυο.
Η υλοποίησή του επιτεύχθηκε χάρη στη συμβολή μιας ομάδας ατόμων που συμμετείχαν εθελοντικά, με ιδιαίτερη επιθυμία να υποστηρίξουν το έργο του Coeurs pour Tous Hellas.
Στο μήνυμα, ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Μπάσκετ, Φώτης Κατσικάρης, αναφέρεται στο έργο και τον σκοπό του ιδρύματος που ξεκινά τη δράση του τώρα και στην Ελλάδα.
Την παραγωγή ανέλαβε η εταιρεία Timeline Productions.
Συμμετέχουν παιδιά από την Ακαδημία μπάσκετ του Πανιωνίου Νέας Σμύρνης, με την καθοδήγηση του προπονητή τους Θανάση Κωνσταντώνη. Τα γυρίσματα έγιναν σε σχολικό αθλητικό χώρο της Νέας Σμύρνης.

Σκηνοθεσία: Χρήστος Μπάρμπας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Πάνος Μανωλίτσης
Κάμερα: Αλέκος Νικολάου
Μοντάζ: Αλεξάνδρα Βερυκόκου
Μουσική: Cayetano
Φωτογραφίες: Γιάννης Βασταρδής
Σχεδιασμός Λογοτύπου: LEON & PARTNERS
Executive producer: Έφη Παπαζαχαρίου

https://vimeo.com/123074487

KALANGOSoffice 0043

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact