ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τουλάχιστον 4 γυναίκες στο Ιράκ

H οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τις τελευταίες αυτές ημέρες τουλάχιστον 4 γυναίκες, ανάμεσά τους δύο γιατρούς και μία πολιτικό, στο βόρειο Ιράκ, ανέφεραν σήμερα συγγενείς τους και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, που το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε τον Ιούνιο, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν την Τετάρτη 3 γυναίκες, περιλαμβανομένων 2 γιατρών, είπε η Χάναα Εντουάρ, μία ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επικεφαλής της οργάνωσης Αλ Άμαλ.

Ο θάνατος των δύο γιατρών επιβεβαίωθηκε και από μία ιατρική πηγή στη Μοσούλη, σύμφωνα με την οποία πρόκειται για τις Μάχα Σαμπάνε και Λάμια Ισμαήλ. Το τρίτο θύμα, που δεν έχει αναγνωριστεί, ήταν νομικός.

Την 5η Οκτωβρίου οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν επίσης την Ίμαν Μοχάμεντ Γιούνος, πρώην βουλευτή του Μετώπου των Τουρκομάνων του Ιράκ που ανήκει στη σουνιτική κοινότητα στην πόλη Ταλ Άφαρ, δυτικά της Μοσούλης προς τη συριακή μεθόριο.

«Την απήγαγαν από το σπίτι της τον περασμένο μήνα και κάλεσαν την οικογένεια αυτήν την εβδομάδα για να της ανακοινώσουν ότι την είχαν εκτελέσει» δήλωσε ο Άλι αλ Μπαγιάτι, που διευθύνει ένα ίδρυμα για την προάσπιση των δικαιωμάτων της μειονότητας των Τουρκομάνων.

«Στη συνέχεια πέταξαν το πτώμα της σε ένα πηγάδι στα περίχωρα του Ταλ Άφαρ» προσέθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την Εντουάρ, που επιβεβαίωσε την εκτέλεση της Γιουνος, άλλες 4 γυναίκες τουλάχιστον εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή της Μοσούλης τις τελευταίες αυτές εβδομάδες, περιλαμβανομένης μιας πρώην υποψηφίας για ένα δημοτικό συμβούλιο και μίας ακαδημαϊκού.

«Οι γυναίκες αποτελούν εύκολους στόχους για εκείνους. Πολλοί ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εγκατέλειψαν τη Μοσούλη όμως ορισμένες γυναίκες μεταξύ αυτών έπρεπε να μείνουν μαζί με τα παιδιά τους» εξήγησε η ίδια.

«Μετά τις εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες, κυνηγούν τώρα τους σουνίτες που συμμέτεχουν στις οργανώσεις πολιτικής προστασίας και κάθε πρόσωπο που έχει οποιοδήποτε δεσμό με την κυβέρνηση» διευκρίνισε η Εντουάρ.

Σύμφωνα με εκείνη, το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να σπείρει τον τρόμο στους πολίτες εξαπολύοντας επιθέσεις εναντίον των γυναικών: «Όταν απαγάγει και σκοτώνει γυναίκες, μπορεί και σπέρνει την φρίκη».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact