ΚΟΣΜΟΣ

Το κοριτσάκι που χρειάζεται εξαιρετικά σπάνιο αίμα για να επιβιώσει

Οι δότες που πληρούν τις προδιαγραφές είναι εξαιρετικά σπάνιοι

Ένα κοριτσάκι 2 ετών από το Πακιστάν παλεύει με τον καρκίνο. Η μάχη του όμως καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη λόγω του εξαιρετικά σπάνιου τύπου αίματος που έχει. Σε περίπτωση που χρειαστεί μετάγγιση, κάτι πολύ πιθανό, θα πρέπει να πάρει αίμα από επτά έως δέκα συμβατούς δότες που προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί όλοι.

Μόνο άνθρωποι που κατάγονται από το Πακιστάν, την Ινδία και το Ιράν και έχουν τον ίδιο τύπο αίματος με την Zainab Mughal, έχουν πιθανότητες να είναι συμβατοί.

Σύμφωνα με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό OneBlood που βοηθά στο να βρεθούν δότες για τη μικρούλα, λιγότερο από το 4% των ανθρώπων από τις προαναφερθείσες χώρες μπορεί να είναι συμβατοί.

«Έχουμε μηδενικές πιθανότητες να βρούμε συμβατό αίμα γι’ αυτό το μικρό κορίτσι αν κοιτάξουμε σε οποιαδήποτε άλλη εθνικότητα», λέει χαρακτηριστικά η Frieda Bright από τον οργανισμό OneBlood προσθέτοντας: «Ψάχνουμε σε όλο τον κόσμο προσπαθώντας να βρούμε αίμα γι’ αυτό το μικρό κορίτσι».

Ο τύπος αίματος κάθε ανθρώπου καθορίζεται από τα αντιγόνα. Το αίμα της Zainab στερείται ενός αντιγόνου που ονομάζεται «Indian B» και έτσι ο οργανισμός της θα επιτεθεί στο αίμα από μετάγγιση το οποίο περιέχει το συγκεκριμένο αντιγόνο. Εκτός αυτής της ιδιαιτερότητας, οι συμβατοί δότες θα πρέπει επιπλέον να έχουν ομάδα αίματος 0 ή Α.

Δότες που να πληρούν τις παραπάνω προδιαγραφές είναι εξαιρετικά σπάνιοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η διευθύντρια του Αμερικανικού Προγράμματος σπάνιων αιμοδοτών, Sandra Nance.

Το πρόγραμμα, όπως αναφέρει η κυρία Nance, παρακολουθεί τουλάχιστον 59 τύπους σπάνιου αίματος και έχει περισσότερους από 120.000 καταγεγραμμένους αιμοδότες. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει αίμα συμβατό με αυτό της μικρής.

Από τον Σεπτέμβριο οπότε ξεκίνησε και η έρευνα έχουν εντοπιστεί τρεις όλοι κι όλοι συμβατοί δότες σε όλο τον κόσμο – δύο στις ΗΠΑ και ένας στη Μεγάλη Βρετανία, σύμφωνα με τον οργανισμό OneBlood.

«Ευχαριστώ το Θεό, έχουν βρεθεί τρεις συμβατοί αιμοδότες. Μέχρι στιγμής συνεχίζει την κανονική θεραπεία της. Σίγουρα όμως θα χρειαστούμε περισσότερο αίμα», σημειώνει ο πατέρας της μικρής, Raheel Mughal.

Η οικογένεια της Zainab δημιούργησε ένα βίντεο σε συνεργασία με τον οργανισμό OneBlood για να δημοσιοποιήσει στον κόσμο την περιπέτεια που περνάει το δίχρονο κορίτσι.

Η Zainab πάσχει από νευροβλάστωμα και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες.

«Θα χρειαστεί να υποστηριχθεί πλήρως από μεταγγίσεις αίματος ώστε να μπορέσει να επιβιώσει από τη θεραπεία και να σκοτώσει τον καρκίνο», λέει η Frieda Bright. «Το αίμα δεν πρόκειται να την θεραπεύσει, αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό για να την υποστηρίξει όσο υποβάλλεται σε θεραπεία γι’ αυτόν τον συγκεκριμένο καρκίνο».

«Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους από τη Μέση Ανατολή, παρακαλώ πηγαίνετε και δώστε αίμα για την κόρη μου. Η ζωή της κόρης μου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αίμα», λέει στο βίντεο ο πατέρας της Zainab.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

10 φορές που Υπουργοί ΖΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κρύφτηκαν πίσω απο το Νόμο περί ευθύνης υπουργών

«Πρώτη φορά αριστερά»… Μια από τις μεγαλύτερες συκοφαντίες…

Μεγάλη εβδομάδα 2019: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθούν χρήματα σε…

Άνδρας έσφαξε πιτ μπουλ με 17 μαχαιριές και του έκοψε την καρωτίδα

Πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα στην Αργυρούπολη, καθώς άγνωστος…

Ο Ακάρ απαιτεί αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου

Το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός Άμυνας της…

Ραγίζει καρδιές ο σύντροφος της Νεκταρίας που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Ναύπλιο

Συγκλονισμένοι είναι ακόμη οι κάτοικοι στο Ναύπλιο μετά…

Ο Πολάκης που «μας έχει όλους», ζητά να μην αρθεί η ασυλία του

Ο κ.Πολακης, που μας «έχει όλους και αυτός…

Αυτό που δεν έκανε η Ελλάδα, θα το κάνει η Ολλανδία στους Αλβανούς

Η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επανέφερε τις θεωρήσεις…

«Μούφα» το σχέδιο «Πυθία» για τη δολοφονία Καραμανλή

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύουν τα «ΝΕΑ»…

Θανάσης Χειμωνάς: «Ψεκασμένοι ακροδεξιοι φασίστες» όσοι διαμαρτύρονται για την Συμφωνία των Πρεσπών

«Ψεκασμένοι ακροδεξιοι φασίστες» είναι όσοι διαμαρτύρονται για την…
contact