ΚΟΣΜΟΣ

Το κράτησαν κρυφό: Ένοπλος μπήκε στο ίδιο ασανσέρ με τον Ομπάμα!

Τελικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν φρουρείται και τόσο καλά από την προσωπική του ασφάλεια. Εκτός από τον άνδρα που κατάφερε να φθάσει μέχρι τα ενδότερα του Λευκού Οίκου χωρίς να συναντήσει καμία αντίσταση, ακόμα ένας ένοπλος άνδρας μπήκε με τον Ομπάμα στο ασανσέρ.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα ένας άνδρας κατάφερε να μπει μέσα στον Λευκό Οίκο χωρίς να τον καταλάβει κανείς. Τελικά απομακρύνθηκε ενώ δεν αποτελούσε κίνδυνο για την οικογένεια Ομπάμα που απουσίαζε εκείνη την στιγμή. Τότε προκλήθηκαν πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια της οικίας και για του ίδιου του προέδρου.

Τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πλανητάρχης κινδύνεψε, και αποδεικνύεται ότι είναι πιο ευάλωτος από όσο νόμιζαν οι περισσότεροι. Αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ομπάμα μπήκε στο ασανσέρ μαζί με έναν άνδρα που έχει ποινικό μητρώο και οπλοφορούσε. Το περιστατικό συνέβη στις 16 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι οι Μυστικές Υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια του προέδρου ζήτησαν να κουκουλωθεί το θέμα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα washingtonexaminer.com, ζητήθηκε από τους αστυνομικούς της Ατλάντα να μην γράψουν καμία αναφορά για το γεγονός ενώ ζητήθηκε και από όλους τους πράκτορες να σιωπήσουν.

Η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών, Τζούλια Πίερσον ζήτησε από έναν πράκτορα να μείνει στην Ατλάντα και να μην ακολουθήσει τον πρόεδρο στον γυρισμό για να χειριστεί την κατάσταση και ουσιαστικά να μην αφήσει κανέναν να μιλήσει. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό.

Κάθε φορά πριν ταξιδέψει ο Ομπάμα, όλοι όσοι τον συνοδεύουν και τον προστατεύουν κάνουν ειδικά σεμινάρια και τους ζητάτε να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί με όσους πλησιάζουν τον πρόεδρο. Παράλληλα πρέπει να κοιτούν έτσι ώστε να μην οπλοφορεί κανένας και να ελέγχουν το ποινικό μητρώο οποιουδήποτε θα έρθει σε επαφή-μέχρι και του σεκιούριτι του εκάστοτε κτηρίου-με τον πρόεδρο.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact