ΕΛΛΑΔΑ

Το Λιμενικό παρέλαβε 45 νέα περιπολικά οχήματα


«Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα», ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης 

Στην παραλαβή 45 νέων περιπολικών οχημάτων προχώρησε το Λιμενικό Σώμα σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Επισκευαστική Βάση του  Σώματος στην Ελευσίνα  παρουσία του ΥΝΑ,  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη τον οποίο συνόδευαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Β΄ Υπαρχηγός, Αντιναύαρχος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Βασίλειος Σιέττος, καθώς και ανώτατοι Αξιωματικοί.

Η αγορά των περιπολικών ολοκληρώθηκε μετά από αποτελεσματική απορρόφηση πόρων, σε ποσοστό 95%, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων. Πρόκειται για οχήματα μοντέλου NISSAN QASHQAI 1,6 4×4 που διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό, ενώ είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Diesel, με κινητήριους τροχούς τύπου All Mode 4×4 / 2WD και φέρουν GPS, σύστημα επικοινωνίας VHF και κοτσαδόρο ρυμούλκησης τρέιλερ.
 
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, στη συνέχεια, αφού επιθεώρησε τους χώρους της Βάσης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εκτενώς για τη δραστηριότητα της και ιδιαίτερα για την πορεία των εργασιών επισκευής πλωτών και χερσαίων μέσων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Επίσης, συνομίλησε με όλο τα στελέχη της για τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, καθώς και τις τεχνικές δυνατότητες εξοπλισμού της βάσης. Στο τέλος της επίσκεψης διεξήχθη σύσκεψη, όπου παρουσιάσθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός για τον εκσυγχρονισμό και την ολοκλήρωση των έργων που αφορούν την επισκευαστική βάση.
 
Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε:
 
«Επισκέφθηκα σήμερα την επισκευαστική βάση του Λιμενικού Σώματος, ενός ιδιαίτερα νευραλγικού τομέα, που διατηρείται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Το έργο της Επισκευαστικής Βάσης είναι κομβικό για τη συντήρηση και ομαλή λειτουργία των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος. Τα στελέχη της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, παράγουν ένα πολύ αξιόλογο έργο και αξίζουν συγχαρητήρια.
Σήμερα, παράλληλα, παραλάβαμε ακόμη σαράντα πέντε (45) νέα περιπολικά οχήματα που θα διατεθούν στις Λιμενικές Αρχές της χώρας και, κυρίως, σε εκείνες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από την παράνομη μετανάστευση.

Τον τελευταίο χρόνο έχουμε προβεί σε ένα ευρύ εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος σε επιχειρησιακά μέσα, μέσω της έγκαιρης απορρόφησης Ευρωπαϊκών πόρων. Η ενδυνάμωση του δύσκολου έργου των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος αποτελεί για εμάς κυρίαρχη προτεραιότητα».
Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact